Tutustu yhteisömme uratarinoihin, ylläty, ilahdu ja vaikutu!

Neljä pisaraa

Taide- ja kulttuurialan uratarinoita

Joko olet tutustunut monipuoliseen yhteisöömme? Lue jäsentemme uratarinoita, taustoja, omaa työtä koskevia ajatuksia sekä taide- ja kulttuurialan kiinnostuksen kohteita. Mukana esittelyssä ovat myös TAKUn hallituksen jäsenet. Inspiroidutaan toisistamme ja tullaan tutuiksi!

Olisi mukava kuulla myös sinun tarinasi! Kurkista kysymykset ohesta ja vastaa vaikka heti, mukaan tarvitaan myös kuva sinusta.

TAKUn jäsenten uratarinat

Esittelyssä TAKUn jäsen Silja Nummi

Pitkän työuran tehnyt Silja työskentelee Helsingin kaupungin kulttuurihallinnon erityissuunnittelijana. Hän kertoo yhteistyön sekä vuorovaikutustilanteiden työtovereiden ja asiakkaiden kanssa olevan työn tärkein suola. Tutustu Siljaan!

Esittelyssä TAKUn jäsen Henna Karhunen

Tutustu Hennan urapolkuun, jossa yhdistyvät muotoilun sekä lähihoitajan opinnot. Kulttuurisen vanhustyön osaaminen täydentyy pian myös kulttuurituottajan (YAMK) tutkinnolla.

Esittelyssä TAKUn jäsen Noora Salonen

Etnologiaa opiskeleva Noora toivoo voivansa työssään rakentaa siltoja eri maailmankatsomusten välille ja oppia jatkuvasti uutta. Vuonna 2023 hän toimii TAKUn alueyhteyshenkilönä Turussa.

TAKUn jäsenen uratarina – esittelyssä Suvi Lindell-Mäkelä

Kulttuurituotannon opintoihin ja töihin kulttuurialalle Suvi päätyi muutaman mutkan kautta. Kulttuuri sen eri muodoissaan on kuitenkin kulkenut hänen mukanaan jo lapsesta saakka. Tällä hetkellä Suvi toimii viestintä- ja markkinointikoordinaattorina Jyväskylä Sinfonialla. Tutustu Suviin ja hänen työpolkuunsa.

TAKUn jäsenen uratarina – esittelyssä Ninni Pehkonen

Ninni on omien sanojensa mukaan kaikesta kiinnostuva generalisti, joka haluaa työpanoksellaan vaikuttaa siihen, että maailma olisi kaikille parempi paikka elää ja toteuttaa itseään. Työhyvinvoinnin ja työssä jaksamisen teemat ovat hänelle tärkeitä – näihin hän haluaisi vaikuttaa koko valtakunnan tasolla. Koulutettujen ammattilaisten uupuminen on iso ongelma, johon tulisi pian puuttua.

TAKUn jäsenen uratarina – esittelyssä Pilvi Virtanen

Kulttuurituottajan opinnot ovat mahdollistaneet Pilville monipuolisen uran tapahtumien parissa ja tuoneet valmiudet toimia myös yrittäjänä.

TAKUn jäsen – esittelyssä Johanna Lipponen

Johannalla on takanaan pitkä työura työskennellyt tapahtumatuottajana, tällä hetkellä hän opiskelee kaupallista alaa. Vapaa-ajallaan hän on intohimoinen kulttuurin kuluttaja.

TAKUn jäsen – esittelyssä Salla Mistola

TAKUn jäsen Salla on johtamisen ja viestinnän asiantuntija, joka syttyy kulttuurialan rakenteiden ja organisaatioiden kehittämisestä.

TAKUn jäsen – esittelyssä Netta Norro

TAKUn jäsen Netta Norro on sielultaan utelias ja kehittämishaluinen kulttuurintuottaja.

TAKUn jäsen – esittelyssä Tero Uuttana!

TAKUn hallituksen varajäsen Tero on taustaltaan yhteiskuntatieteilijä – kulttuuripolitiikan maisteriohjelmasta. Harrastuneisuus kulttuurin parissa muuttui lopulta ammattitaidoksi ja työksi.

TAKUn jäsenen uratarina – esittelyssä Sade Kahra

Työssään Sade Kahra vaalii moninaisuutta, rohkeutta ja kulttuuriälyä. Jatkuvaa oppimista arvostava taiteen maisteri, ammattiopettaja ja kulttuurituottaja kokee itsensä ennen kaikkea luovien ideoiden toteuttajana, taitavana verkostoitujana ja kehittäjänä. Valokuvataiteilijana ja projektipäällikkönä toimiva Sade on tälläkin hetkellä mukana monessa.

TAKUn jäsenen uratarina – esittelyssä Maiju Talvisto

Tapahtuma-alan edunvalvonnassa monessa mukana oleva Maiju Talvisto on festivaaliammattilainen, joka työskentelee Flow Festivalin artistituotannon parissa. Maijulle tasa-arvo ja yhdenvertaisuus alan työyhteisöissä ovat tärkeitä teemoja, joista hän on luennoinut ja kirjoittanut. Tulevaisuudessa hänen haaveenaan on kirjoittaa myös artistituotannosta kirja.

TAKUn jäsenen uratarina – esittelyssä Henri Tuunanen

TAKUn jäsen Henri Tuunanen jakaa taide- ja kulttuurialan uratarinansa tapahtuma-alalta. Henri sai kipinän siirtyä työskentelemään musiikin ja festareiden pariin vaikuttavan keikkakokemuksen myötä. Tutustu Henrin urapolkuun sekä omaa työtä koskeviin ajatuksiin!

TAKUn jäsenen uratarina – esittelyssä Claire Delhom

Claire Delhom on tapahtuma- ja varsinkin festivaalipuolen ammattilainen, jonka uteliaisuus ihmisiä, maailmaa, elämää ja tarinoita kohtaan sai hänet innostumaan toimimaan kulttuurikentällä tapahtumien parissa. Tutustu Clairen urapolkuun sekä omaa työtä koskeviin ajatuksiin!

TAKUn jäsenen uratarina – esittelyssä Reetta Haverinen

TAKUn Joensuun alueyhteyshenkilö Reetta Haverinen sanoo olevansa someajan runotyttö: ”Olen humanisti isolla H:lla.” Koulutukseltaan hän on filosofian maisteri, verkkoviestinnän medianomi – ja haaveissa on tohtorin hattu.

TAKUn jäsenen uratarina – esittelyssä Anu Isoaho

TAKUn Oulun alueyhteyshenkilö Anu Isoaho on filosofian maisteri ja kuvallisen viestinnän medianomi. Veri vetää häntä taiteen ja kulttuurin pariin, ja yksi haave on päästä tutkimaan taidetta sote-yhteyksissä.

TAKUn jäsen esittelyssä – Gurmann Saini

Gurmann Saini kertoo taustastaan ja hänelle tärkeistä taide- ja kulttuurialan työelämän kysymyksistä.

TAKUn jäsenen uratarina – esittelyssä Varpu Sipilä

Genaralistiosaajaksi itsensä tunnistava Varpu Sipilä (FM) koki pitkään ajelehtivansa elämänpolullaan. Jälkeenpäin katsottuna punainen lanka on kuitenkin selvä. Tutustu Varpuun ja hänen urapolkuunsa!

TAKUn jäsenen uratarina – esittelyssä Julia Kukkonen

Kulttuuriala ei ollut Julia Kukkoselle itsestäänselvä valinta. Värikkääseen työuraansa tyytyväinen Julia (kuvataitelija AMK) sanoo olevansa intuitiota seuraava idealisti ja sekatyöläinen. Tutustu Juliaan ja hänen urapolkuunsa!

Uratarina taide- ja kulttuurialalta – esittelyssä María Paloma Velázquez

Erityisesti yhdenvertaisuuden edistämisestä kiinnostunut María Paloma Velázquez työskenteli TAKUn työharjoittelijana keväällä 2021 – ja valmistui samaan aikaan Aalto yliopistosta. Tutustu Mariaan ja hänen uratarinaansa!

TAKUn jäsenen uratarina – esittelyssä Niina Hattunen

Niina Hattunen tiesi jo varhain haluavansa työskennellä merkityksiä tuottavien asioiden parissa – ja Ilosaarirockin toiminnanjohtajana hän saa toteuttaa haavettaan. Tutustu Niinan uratarinaan!

TAKUn hallituksen jäsenten uratarinat

TAKUn hallituksen varajäsenen uratarina – esittelyssä Kaisa Syrjänen

Valokuvauksen koulutusohjelmasta valmistunutta Kaisaa kiinnostaa taiteen ja kulttuurin yhteiskunnallisuus. Hän kokee urapolkunsa olevan vasta alussa ja mahdollisuuksien avoinna. TAKUn hallituksen varajäsenenä hän toimii kaudella 2024–2025.

TAKUn hallituksen jäsenen uratarina – esittelyssä Petri Katajarinne

Pitkän ja hänen omia intohimojaan seuranneen työuran tehnyt Petri on työskennellyt kulttuurialalla tehtävissä, joissa keskeistä on ollut luovan alan kehittäminen. TAKUn hallituksen jäsenenä hän toimii 2024-25.

TAKUn hallituksessa – esittelyssä Niina Oinas

TAKUn hallituksen jäsen Niina Oinas on toiminimiyrittäjä ja aktiivinen kulttuurikentän kehittäjä Rovaniemeltä.

TAKUn hallituksen varapuheenjohtaja esittelyssä – Henna Salo

Sellosalin tuotantopäällikkönä työskentelevä TAKUn hallituksen jäsen Henna Salo kertoo taustastaan sekä hänelle tärkeistä taide- ja kulttuurialan työelämän kysymyksistä.

TAKUn hallituksen varajäsenen uratarina – esittelyssä Henri Turunen

Tällä hetkellä Henri työskentelee Oulun kaupungin Euroopan kulttuuripääkaupunki 2026 -kokonaisuuden vastaavana tuottajana sekä toimii TAKUn hallituksen varajäsenenä. Aktiivinen kulttuuriyhdistystoiminta voi Henrin mukaan toimia myös hyvänä väylänä työelämään.

TAKUn hallituksen jäsenen uratarina – esittelyssä Minna Sirnö

Pitkän ja vaikuttavan työuran tehnyt Misi on työskennellyt tehtävissä, joissa keskeistä on ollut taiteen ja kulttuurin ammattilaisten toimintaedellytysten sekä taiteen ja kulttuurin saatavuuden ja saavutettavuuden edistäminen. TAKUn hallituksen jäsenenä hän toimii 2023-24.

TAKUn hallituksen varajäsenen uratarina – esittelyssä Jenni Koski

Jenni Koski on taide- ja kulttuurialan moniosaaja, toiminnanjohtaja, projektipäällikkö ja tuottaja, jolla on vahva motivaatio toimia kansainvälisissä verkostoissa. Vuonna 2023-24 hän toimii TAKUn hallituksen varajäsenenä.

TAKUn hallituksen opiskelijajäsenen uratarina – esittelyssä Heidi Nätynki

Kulttuurituottajaopiskelija Heidi Nätynki kertoo ehtineensä saada jo monipuolista työkokemusta, vaikka onkin vasta uransa alkutaipaleella. Vuonna 2023 hän toimii TAKUn hallituksen opiskelijajäsenenä.

TAKUn hallituksessa – esittelyssä Henna Karhapää

Henna Karhapää on TAKUn hallituksen jäsen 2023-2024. Tutustu Hennaan ja hänen urapolkuunsa sekä hänelle tärkeisiin taide- ja kulttuurialan työelämän kysymyksiin.

TAKUn hallituksen puheenjohtaja esittelyssä: Piia Lääveri

Tutustu Piia Lääveriin, TAKUn hallituksen puheenjohtajaan. Piia kertoo taustastaan sekä hänelle tärkeistä taide- ja kulttuurialan työelämän kysymyksistä.

TAKUn hallituksen jäsen esittelyssä: Juha Isotalo

TAKUn hallituksen jäsen Juha Isotalo kiinnostui edunvalvonnasta jo lukioikäisenä. Juha haluaa edistää TAKUn merkitystä taide- ja kulttuurialan edunvalvojana ja asiantuntijana.