Ilosaarirockin toiminnanjohtaja Niina Hattunen haluaa tuottaa ihmisille elämyksiä ja jättää jäljen onnesta. Tutustu hänen urapolkuunsa sekä omaa työtä koskeviin ajatuksiin.

Kuka olet?

Olen Niina Hattunen, tänä vuonna 50-vuotisjuhlavuottaan viettävän Joensuun Popmuusikot ry:n ja Ilosaarirock-festivaalin toiminnanjohtaja. Toimin myös Ravintola Kerubia pyörittävän Joensuun Töminä Oy:n hallituksen puheenjohtajana. Koulutukseltani olen ekonomi (KTM, palvelujohtaminen) ja kulttuurintutkija (FM, mediakulttuuri).

Niina Hattunen

Urapolkusi?

Päädyin kulttuurialalle lapsuuden ja nuoruuden harrastusten innoittamana. Halusin työni kautta koskettaa ja jättää ihmisten elämään jäljen, kulttuuri oli tähän luonnollinen väline.

Opiskelu ja itsensä kehittäminen on ollut intohimoni sekä innostuksen lähteeni koko aikuisikäni. Ekonomin ja kulttuurintutkijan opintoihin sisältyivät mm. johtamisen, markkinoinnin, matkailun, mediakulttuurin, taiteensosiologian, naistutkimuksen ja taideaineiden opinnot.

Olen työskennellyt aluekehittäjänä ja projektipäällikkönä kehitysyhtiössä, ammattikorkeakoulussa sekä kulttuurialan yhdistyksessä. Intohimoni ennen Ilosaarirockia oli erityisesti luovien alojen liiketoiminnan kehittäminen.

Mikä veti sinut taide- ja kulttuurialalle?

Taide- ja kulttuuriala teki minuun syvän vaikutuksen jo lapsena - tiesin varhain, että isona haluan työskennellä merkityksiä tuottavien asioiden parissa. Opiskeluaikainen työ palvelualalla antoi myös perspektiiviä ja vahvisti omia urahaaveita.

Mikä on parasta työssäsi?

Ilman muuta se, että pääsen koskettamaan lukuisten ihmisten elämää festivaalin ja musiikin synnyttämien elämysten kautta.

Festivaalin tekeminen on jatkuvaa kehittämistä ja kehittymistä, on oltava hereillä ja valmis uusien asioiden tekemiseen. Se pitää mielen virkeänä ja mielenkiinnon yllä.

Mistä haaveilet työhösi liittyen?

Haaveilen oikeudenmukaisesta, reilusta ja onnellisesta työelämästä, jossa kaikilla on mahdollisuus onnistua, kehittyä ja voida hyvin.

Tulevaisuudessa haluan olla parempi johtaja; aidosti läsnä olevampi johtaja, joka kommunikoi ja kuuntelee. Haluan myös oppia kehittämään työyhteisö- ja alaistaitoja, sillä läsnäolo, yhteistyö ja kyky asettua toisen asemaan ovat tärkeitä koko yhteisön onnistumisessa.

Funny fact, jonka haluat jakaa kanssamme?

Kyykky-, mave- ja penkkitreenin lisäksi yksi pitkäaikaisimmista harrastuksistani on opiskelu ja itsensä kehittäminen, ja olenkin opiskellut yliopistossa kolmella eri vuosikymmenellä.

***

TAKUn jäsenten uratarinoita -sarjassa esittelemme jäsentemme taustoja, urapolkuja sekä ajatuksia omasta työstä sekä taide- ja kulttuurialan kiinnostuksen kohteista. Inspiroidutaan toisistamme ja tullaan tutuiksi!