Anu Isoaho on viestinnän ammattilainen, jolla on vahvat kytkökset kulttuurialaan. Tutustu Anun urapolkuun sekä omaa työtä koskeviin ajatuksiin!

Kuka olet?

Olen Anu Isoaho, 42-vuotias viestinnän ammattilainen ja kahden lapsen äiti Oulusta.

anu_isoaho

Mikä veti sinut taide- ja kulttuurialalle? Urapolkusi?

Lähdin lukion jälkeen ensiksi avoimeen yliopistoon opiskelemaan kirjallisuustiedettä, kunnes syksyllä 2000 aloitin taidehistorian pääaineopinnot Helsingin yliopistossa. Sivuaineiksi valitsin estetiikan ja yleisen kirjallisuustieteen.

Jossain vaiheessa opintoja huomasin ajattelevani, että kaipaan jotakin konkreettisempaa filosofian maisterin tutkinnon rinnalle. Pääsin vuonna 2007 Oulun seudun ammattikorkeakouluun opiskelemaan medianomiksi kuvallisen viestinnän linjalle.

AMK-opintojen päätteeksi pääsin harjoitteluun Suomen New Yorkin kulttuuri-instituuttiin puoleksi vuodeksi. Kotiuduttuani New Yorkista, pääsin sattuman kautta töihin viestintäassistentiksi oululaiseen sosiaalialan järjestöön Nuorten Ystävät. Pian toimeni vakinaistettiin ja tehtävänkuvaani muokattiin ja siitä lähtien olen työskennellyt viestintäkoordinaattorina, tosin yrityksen nimi on nykyään Hoivatie. Olen matkan varrella päivittänyt tietojani HY+:n ProViestijä-täydennyskoulutuksessa.

Mikä on parasta työssäsi?

Pidän kirjoittamisesta ja kuvien kanssa työskentelystä. Niistä löytyy aina uusia kulmia ja haastetta. Pääsen silloin tällöin kirjoittamaan juttuja taidelähtöisistä työskentelymenetelmistä sote-alalla.

Mistä haaveilet työhösi liittyen?

Haluan kehittyä kirjoittajana ja valokuvaajana. Lisäksi toivon pääseväni tekemään konkreettisesti jotakin taiteeseen ja kulttuuriin liittyvää tai vaikkapa tutkimaan taidetta sote-yhteyksissä.

Vaikka en tällä hetkellä työskentele taide- ja kulttuurialalla, veri vetää sinne koko ajan. Ehkäpä joku päivä työnkuvaani kuuluu enemmän taidelähtöisiä asioita, tai sitten haen jatko-opintoihin joko tutkimaan tai tekemään taidetta.

Funny fact sinusta?

Osaan nyplätä. 🙂

***

TAKUn jäsenten uratarinoita -sarjassa esittelemme jäsentemme taustoja, urapolkuja sekä ajatuksia omasta työstä sekä taide- ja kulttuurialan kiinnostuksen kohteista. Inspiroidutaan toisistamme ja tullaan tutuiksi!