Anu Isoaho on TAKUn Oulun alueyhteyshenkilö ja sattumoisin keväällä 2021 hän on myös yksi TAKUn mentoriohjelman aktoreista. Tutustu Anun urapolkuun sekä omaa työtä koskeviin ajatuksiin!

Kuka olet?

Olen Anu Isoaho 41-vuotias viestinnän ammattilainen ja kahden lapsen äiti Oulusta.

anu_isoaho

Mikä veti sinut taide- ja kulttuurialalle? Urapolkusi?

Lähdin lukion jälkeen ensiksi avoimeen yliopistoon opiskelemaan kirjallisuustiedettä, kunnes syksyllä 2000 aloitin taidehistorian pääaineopinnot Helsingin yliopistossa. Sivuaineiksi valikoitui estetiikka ja yleinen kirjallisuustiede.

Jossain vaiheessa opintoja huomasin ajattelevani, että kaipaan vielä jotakin konkreettisempaa filosofian maisterin papereiden rinnalle. Pääsin vuonna 2007 Oulun seudun ammattikorkeakouluun opiskelemaan medianomiksi kuvallisen viestinnän linjalle.

AMK-opintojen päätteeksi pääsin harjoitteluun Suomen New Yorkin kulttuuri-instituuttiin puoleksi vuodeksi. Kotiuduttuani New Yorkista, pääsin sattuman kautta töihin viestintäassistentiksi oululaiseen sosiaalialan järjestöön Nuorten Ystävät. Pian toimeni vakinaistettiin ja tehtävänkuvaani muokattiin ja siitä lähtien olen työskennellyt Nuorten Ystävien viestintäkoordinaattorina. Olen päivittänyt opintojani HY+:n ProViestijä-täydennyskoulutuksella.

Mikä on parasta työssäsi?

Pidän kirjoittamisesta ja kuvien kanssa työskentelystä. Niistä löytyy aina uusia kulmia ja haastetta.

Mistä haaveilet työhösi liittyen?

Vaikka en tällä hetkellä työskentele taide- ja kulttuurialalla, veri vetää sinne koko ajan. Olen nykyisessä työssäni päässyt kirjoittamaan juttuja taidelähtöisistä työskentelymenetelmistä sote-alalla. Lisäksi olen mukana TAKUn toiminnassa Oulun alueyhteyshenkilönä ja muutenkin pyrin osallistumaan aktiivisesti taide- ja kulttuuritapahtumiin.

Haluan kehittyä kirjoittajana ja valokuvaajana. Lisäksi toivon pääseväni tekemään konkreettisesti jotakin taiteeseen ja kulttuuriin liittyvää tai vaikkapa tutkimaan taidetta sote-yhteyksissä.

Yksi haaveeni on päästä opiskelemaan Lapin yliopiston Taiteen asiantuntija maisteriohjelmaan. Haluaisin sitä kautta tutkia ja kehittää taiteen ja kulttuurin kytköksiä sote-kenttään. Mutta olenpa harkinnut myös museologian opintoja

Funny fact sinusta?

Kouluttaudun juuri kokonaisvaltaisen lapsijoogan ohjaajaksi.

***

TAKUn jäsenten uratarinoita -sarjassa esittelemme jäsentemme taustoja, urapolkuja sekä ajatuksia omasta työstä sekä taide- ja kulttuurialan kiinnostuksen kohteista. Inspiroidutaan toisistamme ja tullaan tutuiksi!