Henri Tuunanen on tamperelainen tapahtuma-alan ammattilainen, joka sai kipinän siirtyä ammattilaiseksi musiikkialalle oman vaikuttavan keikkakokemuksen myötä, jotta voisi mahdollistaa vastaavia kokemuksia myös muille. Tutustu Henrin urapolkuun sekä omaa työtä koskeviin ajatuksiin!

Kuka olet?

Olen Henri Tuunanen, kulttuurituottaja Tampereelta. Työskentelen tällä hetkellä Alt Agency & Managementilla keikkamyyjänä, promoottorina ja tuottajana. Musiikin lisäksi nautin kovasti maantiepyöräilystä ja avantouinnista.

uratarina_henri tuunanen_FB

Mikä veti sinut taide- ja kulttuurialalle?

Musiikki on aina ollut intohimoni ja koen, että nykyinen työni on eräänlainen kutsumusammatti. Aiemmassa työssäni Joensuun keskussairaalan sairaala-apteekilla ollessani tajusin, että haluan päästä järjestämään omia tapahtumia ja työskentelemään musiikin parissa. Koin että monet elämäni tärkeimmistä hetkistä olivat suosikkibändieni keikat, joista yhtenä esimerkkinä Slowdiven keikka Flow:ssa 2014. Se hetki toimi eräänlaisena herätyksenä sille, että haluan olla tulevaisuudessa mahdollistamassa vastaavia hetkiä muille. Siispä irtisanouduin työstäni sairaala-apteekilla ja hakeuduin harjoitteluun Joensuun Popmuusikoille ja hain opiskelemaan kulttuurituotantoa.

Urapolkusi?

Aloitin kulttuurituotannon opinnot Jyväskylässä HUMAK:issa syksyllä 2015 ja muutin syksyllä 2017 Tampereelle saatuani nykyisen työpaikkani Alt Agencylla. Ennen opintojani menin työkkärin kautta harjoitteluun Joensuun Popmuusikoille, jossa pääsin työskentelemään Ilosaarirockin parissa. Sen jälkeen olen toiminut vastaavana eri tehtävissä ja kolmessa viimeisimmässä Ilosaarirockissa olen työskennellyt Metelli-lavan stage managerina.

Opinnot jätin kesken syksyn 2017 jälkeen, mutta aloin käymään läpi jäljellä olevia opintoja syksyllä 2019 ja valmistuin lopulta 2020 keväällä. Nykyisen työni lisäksi olen työskennellyt muun muassa kiertuemanagerina, stage managerina sekä hoitanut festivaalin artistituotantoa.

Mikä on parasta työssäsi?

Parasta työssäni on mahtavat ja inspiroivat ihmiset, joiden kanssa saan työskennellä.
Olen saanut todella paljon hyviä ystäviä nykyisten töiden ja tapahtumien kautta. Musiikin yhdistävä voima on merkittävä. Yksi parhaista jutuista työssäni on myös uuden musiikin löytäminen. Mielestäni on aina yhtä palkitsevaa löytää jotain uutta ja kiinnostavaa musiikkia.

Mistä haaveilet työhösi liittyen?

Tällä hetkellä haaveilen siitä, että asiat normalisoituisivat tai tulisi jokin selkeä exit-suunnitelma ja -päivämäärä. Pitkään jatkunut epävarmuus ja kulttuurialalle kohdistetut rajoitustoimet ovat tuntuneet mielestäni kohtuuttomilta.

Funny fact sinusta?

Kaikki eivät sitä välttämättä tiedä, mutta olen metallivuohi kiinalaiselta horoskoopiltani.

***

Lue lisää tarinoita >

TAKUn jäsenten uratarinoita -sarjassa esittelemme jäsentemme taustoja, urapolkuja sekä ajatuksia omasta työstä sekä taide- ja kulttuurialan kiinnostuksen kohteista. Inspiroidutaan toisistamme ja tullaan tutuiksi!