Jenni Koski on taide- ja kulttuurialan moniosaaja, jolla on paitsi kokemusta myös paloa kansainvälisissä verkostoissa toimimiseen. Vuonna 2023-24 hän toimii TAKUn hallituksen varajäsenenä.

Kuka olet?

Olen Jenni Koski, taide- ja kulttuurialan moniosaaja, toiminnanjohtaja, projektipäällikkö ja tuottaja, jolla on vahva motivaatio toimia kansainvälisissä verkostoissa. Olen juuri aloittanut mediakasvatuskeskus Mediametkan toiminnanjohtajana. Tehtäviini kuuluu järjestön operatiivinen johto, kotimaiset ja kansainväliset hankkeet sekä projektit sekä laaja sidosryhmäyhteistyö. TAKUn hallitustyöskentelyn odotan olevan rakentavaa, uudistavaa ja innostavaa.

Jenni Koski, mustavalkoinen henkilökuva.

Mikä veti sinut taide- ja kulttuurialalle?

Ensisijaisesti hakeuduin alalle sen vuoksi, että se haastoi haastavaa luonteenlaatuani tavalla, jota muualta en ollut löytänyt. Parhaimmillaan taide- ja kulttuurialan projektien sekä tuotantojen parissa olen saavuttanut suunnattoman flow-tunteen, josta ammentaa energiaa pitkälle tulevaisuuteen. Koenkin olevani etuoikeutettu, koska voin toimia tällä alalla sitä kehittääkseni.

Urapolkusi?

Urapolkuni on ollut yllättävän looginen, vaikka sitä ei aluksi näekään. Pohjakoulutukseltani olen englannin kääntäjä ja tulkki, ja juuri kansainvälisyys ja kulttuurien välinen viestintä on sävyttänyt kaikkea urallani, joka on alkanut opettajan ja kouluttajan tehtävistä, edeten julkaisutoimintaan, siitä audiovisuaaliselle alalle toisen maisteritutkinnon sekä Australiassa elokuva-alalla tuottajana työskentelemisjakson jälkeen. Viimeisinä vuosina olen toiminut vastuullisissa tehtävissä kulttuuri- ja taidealalla Suomessa ja Euroopassa, esim. hankevastaavana ja projektipäällikkönä Women in Film & Television Finlandissa sekä toiminnanjohtajana European Women's Audiovisual Networkissa.

Koen olevani tyypillinen luovan alan erityisasiantuntija, joka pystyy ammentamaan laaja-alaisesti omasta koulutuksestaan ja kokemuksestaan moninaisissa tehtävissä. Minua kiinnostaa erityisesti itsensätyöllistäjien asema taide- ja kulttuurialoilla.

Mikä on parasta työssäsi?

Parasta tällä hetkellä on mielekkäät työtehtävät ja älykkäät kollegat ja partnerit, jotka uskovat muutokseen ja tekevät sen parissa aktiivista työtä. Myös kansainvälisyys on ollut tärkeä osa uraani.

Mistä haaveilet tai millaisia tavoitteita sinulla on?

Toivoisin, että 5–10 vuoden sisään voisin täysillä heittäytyä neuvonantajan asemaan ja auttaa erilaisia organisaatioita kehittämään toimintaansa luovuuden kautta, ja luovuuden parissa työskentelyyn. Tärkeintä olisi ymmärtää jatkuvassa työnmurroksessa, että tulevaisuuden työpaikoilla tarvitaan monialaisia osaajia, joiden taidot eivät rajaudu yksittäisiin tehtäviin ja työmetodeihin. Työelämässä tarvitaan luovaa ajattelua ja osaamista, jonka voi valjastaa organisaation parhaaksi.

Funny fact sinusta?

Olen karateka, ja toivoisin pääseväni Japaniin kehittämään osaamistani.

Lue lisää uratarinoita >

TAKUn jäsenten uratarinoita -sarjassa esittelemme jäsentemme taustoja, urapolkuja sekä ajatuksia omasta työstä sekä taide- ja kulttuurialan kiinnostuksen kohteista. Inspiroidutaan toisistamme ja tullaan tutuiksi!

Haluatko kertoa oman tarinasi? Täytä lomake täällä >