Tutustu Salla Mistolaan, hänen urapolkuunsa sekä hänelle tärkeisiin taide- ja kulttuurialan työelämän kysymyksiin. Salla oli TAKUn hallituksen jäsen vuosina 2021-2022.

Kuka olet?

Olen viitisen vuotta sitten helsinkiläistynyt turkulainen. Johtamisen ja viestinnän asiantuntija, joka syttyy kulttuurialan rakenteiden ja organisaatioiden kehittämisestä. Yhteiskunnalliset ilmiöt kiinnostavat minua ja rakastan politiikan seuraamista. Vapaa-ajalla nautin ulkoilemisesta perheen kanssa, urheilusta ja tietenkin kulttuuritarjonnasta kaikessa laajuudessaan. Olen hyvä ruoanlaittaja ja erityisesti kakkujen leipominen käy rentoutumisesta.

TAKUn hallituksen jäsen Salla Mistola

Urapolkusi?

Koulutukseltani olen filosofian maisteri (pääaineenani oli Suomen historia), kulttuurituottaja AMK ja kulttuurituottaja YAMK.

Olen työskennellyt varsin erilaisissa kulttuurialan organisaatioissa. Olen tehnyt yleisötyötä näyttelyhankkeessa, johtanut ympäristötaiteeseen liittyvää EU-hanketta ja tuottanut yritystapahtumia tapahtumamarkkinointitoimistossa. Lisäksi olen työskennellyt useassa teatterissa viestinnän ja myynnin parissa, mm. neljä vuotta markkinointipäällikkönä VOS-teatterissa. Työskentelin pitkään myös nykytanssiryhmän toiminnanjohtajana. Toukokuussa 2022 aloitin erityisasiantuntijana Taiteen edistämiskeskuksessa.

Johtaminen ja esihenkilötyö ovat tällä hetkellä asiantuntemukseni ytimessä. Sisältöosaamista löytyy myös kulttuuripolitiikasta. Olen läpi työurani ollut kehittämisorientoitunut - nautin analysoinnista ja tavoitteiden eteen työskentelystä.

Erityiset kiinnostuksen kohteet koskien taide- ja kulttuurialan työelämää?

Koulutukseltani olen erityisen kiinnostunut taide- ja kulttuurialan rakenteista, johtamisesta ja organisaatioiden sekä alan yleisestä kehityksestä. Tällä hetkellä alalla on useita erilaisia haasteita - väärinkäytöksiä, vallan väärinkäyttöä, kuormitusta ja työnantajavelvoitteiden laiminlyöntiä. Haluan osaltani tehdä työtä sen eteen, että näihin haasteisiin reagoidaan ja etsitään ratkaisuja, ja että alalla on jatkossa tarjota aiempaa kestävämpiä työoloja.

Funny fact sinusta?

Rakastan Wikipedian lukemista. Olen utelias ihminen, joka pystyy innostumaan oikeastaan mistä tahansa - siksi suurin paheeni lieneekin Wikipedian epäjohdonmukainen tutkiminen.

***

Esittelemme TAKUn jäsenten taustoja, urapolkuja sekä taide- ja kulttuurialan työelämän erityisiä mielenkiinnon kohteita uratarinoiden sarjana. Inspiroidutaan toisistamme! Haluatko osallistua kertomalla oman uratarinasi? Lähetä se meille lomakkeella, jonka löydät täältä.