Claire Delhom työskentelee festivaalimanagerina ja -koordinaattorina. Hän on opiskellut humanistisiä tieteitä ja kulttuurin johtamista Pariisissa ja Sibelius-Akatemiassa. Claire on kotoisin Ranskasta.

 

Kuka olet?

Nimeni on Claire Delhom. Olen kotoisin Ranskasta, josta muutin Suomeen 2013 opiskelemaan Arts Management -maisteriohjelmaa Sibelius-Akatemiaan Helsinkiin. Työskentelen pääosin festareiden parissa managerina ja koordinaattorina.

uratarina claire delhom

Millainen urapolkusi on ollut?

Urapolkuni on ollut melko sulava höystettynä muutamilla haasteilla. Opiskelin ensin humanistisia tieteitä ja sitten valmistuin kulttuurin johtamisen kandidaatiksi Pariisista. Aloin työskentelemään festareilla ensin harjoittelijana ja sitten tuottajana.
Sibelius-Akatemian opintojeni aikana työskentelin vapaaehtoisena useilla festareilla Suomessa, jotta saisin käsityksen siitä, miten kulttuurikenttä täällä toimii. Sain ensimmäisen palkallisen kulttuurialan työn Suomesta kolmen vuoden jälkeen. Olin onnekas, että tapasin sellaisia ihmisiä, jotka avasivat minulle verkostojaan.
Olen työskennellyt festivaalikentällä - esimerkiksi vastasin yksityisistä kumppaneista Maailma kylässä -festivaalilla. Lisäksi olen työskennellyt logistiikkakoordinaattorina Rakkautta & Anarkiaa -festivaalille.
Perustin hiljattain uuden kulttuuritapahtuman, jonka nimi on Midsummer Madness. Työssäni vastasin suhteiden kehittämisestä pääkumppaneiden kanssa, markkinoinnin suunnittelusta, yleisestä tuotannosta ja hallinnollisista asioista. Harmikseni ensimmäinen tapahtuma jouduttiin perumaan koronaviruksen vuoksi kesällä 2020.

Mikä sai sinut kiinnostumaan taiteesta ja kulttuurista?

Uteliaisuus ihmisiä, maailmaa, elämää ja tarinoita kohtaan. Heti kun ”löysin” kulttuuritapahtumat, kuten festarit, museot ja kulttuurikeskukset mietin, millaista olisi olla kulissien takana suunnittelemassa niitä. Lisäksi minua kiehtoo, miten tehdä kulttuuri entistä samaistuttavammaksi vierailijoille ja miten kulttuuria voidaan tarjota erilaisille yleisöille.

Mikä on paras asia työssäsi?

Rakastan sitä, että kulttuurikenttä käy läpi jatkuvaa evoluutiota ja muutosta – esimerkiksi, kuinka korona muutti tapaamme tuottaa, mutta myös kuluttaa taiteellista sisältöä. Tykkään oppia joka päivä jotakin uutta; työni on täydellinen tapa ruokkia uteliaisuuttani ja löytää uusia ulottovuuksia ja ihmisiä. Pidän myös siitä, että minun täytyy sopeuttaa työtäni sisällön mukaan, jotta ihmiset arvostaisivat sitä - vaikkakin nauttivat taiteesta eri tavoin.

Mistä unelmoit työssäsi?

Unelmoin siitä, että jonain päivänä Suomessa kulttuurin ja taiteen arvo ja tärkeys tunnistetaan ja kulttuuria arvostetaan enemmän. Ajattelen, että kulttuurituottajan työ on hyvin tärkeää, koska tuomme kulttuurin yhteiskunnan keskiöön.

Funny fact sinusta?

Ensimmäisen festivaalin, jonka parissa työskentelin, pääyleisönä olivat vuohet!

***

Lue lisää tarinoita >

TAKUn jäsenten uratarinoita -sarjassa esittelemme jäsentemme taustoja, urapolkuja sekä ajatuksia omasta työstä sekä taide- ja kulttuurialan kiinnostuksen kohteista. Inspiroidutaan toisistamme ja tullaan tutuiksi!