Johanna Lipposella on takanaan pitkä työura tapahtumatuottajana, juuri nyt hän täydentää osaamistaan kaupallisen alan opinnoilla. Tutustu Johannan urapolkuun sekä hänelle tärkeisiin taide- ja kulttuurialan työelämän kysymyksiin.

Kuka olet?

Olen kulttuurialan moniottelija Helsingistä. Juureni ovat vahvasti Pohjois-Karjalassa.

Koulutustaustana minulla on käsikirjoitus-medianomin tutkinto Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulusta ja yleisen kirjallisuustieteen opinnot Helsingin yliopistosta. Olen intohimoinen uuden oppija.

Vapaa-ajallani olen intohimoinen kulttuurin kuluttaja. Museokortti vinkuu ja teattereiden lehterit sekä konserttisalien katsomot ovat enemmän kuin tuttuja. Suosikkiartistejani ovat Ismo Alanko ja Amorphis. Kirjat ovat henkireikäni ja ovi lukemattomiin maailmoihin. Harrastan kotikokkailua ja kokkailun vastapainoksi minut voi löytää kuntosalilta tai pitkiltä kävelyiltä.

Johanna Lipponen

Urapolkusi?

Olen kulkenut palveluammattien (mm. Stockmann ja Finnair) kautta kulttuurialalle. Opiskelin käsikirjoitusmedianomiksi Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulussa, ja aloin tuottaa esittävää taidetta jo opiskeluaikanani Joensuussa.

Kun pääsin mukaan luovan talouden osaamis- ja erikoisvalmennukseen Pohjois-Karjalan AMK:ssa, oma ammatti-identiteettini alkoi vahvistua.

Toimin pitkään Joensuun kuntasektorilla monialaisissa kulttuurihankkeissa suunnittelijana, tuottajana ja projektipäällikkönä. Olin koordinoimassa uuden kirjailijaresidenssin syntymistä Pohjois-Karjalaan, suunnittelemassa ja toteuttamassa uutta verkkokirjastoa sekä kilpailutusjärjestelmää kulttuurikentälle. Tuotin lukuisia monitaiteisia vapaan kentän projekteja ja osallistuin festaritoimintaan lähes kymmenen vuoden ajan. Toimin myös vuosia aktiivisesti kahden pohjoiskarjalaisen kulttuuriyhdistyksen hallituksissa.

Helsinkiin muutettuani vuonna 2017 olen tehnyt töitä kirjojen lumotussa maailmassa mm. Finlandia-palkintojen parissa Suomen Kirjasäätiöllä ja tapahtumatuottajana Suomen tietokirjailijoilla.

Erityiset kiinnostuksen kohteet koskien taide- ja kulttuurialan työelämää?

Pidän tärkeänä kulttuurialan oikeudenmukaisen palkkatason turvaamista sekä alan toimijoiden työllistymismahdollisuuksien parantamista.

Läheinen asia minulle on myös alan edustuksen lisääminen työmarkkinakentällä.

Funny fact sinusta?

Keräilen Fingerpori-albumeja. Aamuni eivät käynnisty, ellen saa päivittäistä Fingerpori-annostani. Voisin myös syödä sushia joka päivä.

***

TAKUn jäsenten uratarinat innostavat ja inspiroivat! Haluatko liittyä mukaan kertomaan taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-alan asiantuntijoiden koulutustaustasta, työrooleista sekä urapolusta? Voit lähettää uratarinasi lomakkeella >>