Kulttuurituottajan opinnot ovat mahdollistaneet Pilville monipuolisen uran tapahtumien parissa taide- ja kulttuurialalla sekä tuoneet valmiudet toimia yrittäjänä.

Kuka olet?

Olen Pilvi Virtanen, kulttuurituottaja, joka on erikoistunut tapahtumatuotantoihin sekä burleskiartisti Cloud BeDevil. Nykyään olen myös artistipodin podcasthoust – haastattelen esiintyviä artisteja heidän mielenkiintoisista uratarinoistaan. Olen toiminut toiminimiyrittäjänä vuodesta 2018. Tapahtumatuottajana olen erikoistunut Suomen isoimpiin tapahtumiin. Olen mm. ollut osana Live Nation Finlandin tapahtumia freelancerina vuodesta 2013 saakka.

taide- ja kulttuurialan uratarina Pilvi Virtanen

Mikä veti sinut taide- ja kulttuurialalle?

Minulla on ollut nuoresta pitäen palo rock’n roll elämään ja festivaaleja kohtaan. Ensimmäisen keikan pääsin katsomaan Paimion Tillintuvalle, jossa Tyrävyö esiintyi ja ensimmäinen festivaalikokemukseni oli Ruisrockista.

Urapolkusi?

Opiskelin Mikkelissä kulttuurituottajaksi (amk) ja valmistuin tavoiteajassa vuonna 2013. Tämän jälkeen olen ollut mukana monenlaisilla festivaaleilla yleensä aluetuottajan roolissa. Olen vastannut mm. Hartwall Arenan artistien bäkkäreistä. Lisäksi olen myynyt isojen suomalaisten artistien fanituotteita samalla areenalla. Olen ollut yksi ensimmäisistä Hämeenlinnan hiekkakentällä (Kantolan tapahtumapuisto), kun ensimmäiset kontit laskeutuvat keikoille (AC /DC, Metallica, Iron Maiden ja Guns N`Roses) sekä varmistanut, että viimeisin tupakantumppi siivotaan, kun alueelta ovat kaikki muut lähteneet. Artistina olen päässyt tuottamaan omia loppuunmyytyjä burleskitapahtumia sekä esiintymään jopa Joulupukin maassa ja Erika Vikmanin musiikkivideolla.

Mikä on parasta työssäsi?

Parasta työssäni on yllätyksellisyys ja inspiroivat ihmiset.

Mistä haaveilet työhösi liittyen?

Tällä hetkellä panostan burleskiartistiuraani todella paljon. Haluan nähdä kuinka pitkälle se tie voi viedä. Lisäksi olen kallistumassa siihen, että olisi upeaa, jos artistiurani rinnalla olisi tasapainoinen päivätyö. Yrittäjänä olo on ihanaa, mutta hyvin yksinäistä. Kaipaan työkavereita, joiden kanssa jakaa työarkea.

Funny fact sinusta?

Minun ei koskaan pitänyt ruveta artistiksi. Olin aina ajatellut, että tuottajan työ on ainut ja oikea valinta minulle.

Lue lisää uratarinoita >

TAKUn jäsenten uratarinoita -sarjassa esittelemme jäsentemme taustoja, urapolkuja sekä ajatuksia omasta työstä sekä taide- ja kulttuurialan kiinnostuksen kohteista. Inspiroidutaan toisistamme ja tullaan tutuiksi!

Haluatko kertoa oman tarinasi? Täytä lomake täällä >