TAKUn hallituksen opiskelijajäsenen uratarina – esittelyssä Heidi Nätynki

Kulttuurituottajaopiskelija Heidi Nätynki kertoo ehtineensä saada jo monipuolista työkokemusta, vaikka onkin vasta uransa alkutaipaleella. Vuonna 2023 hän toimii TAKUn hallituksen opiskelijajäsenenä.

Kuka olet?

Olen Heidi, 23-vuotias kulttuurituottajaopiskelija. Opiskelen tällä hetkellä toista vuotta Seinäjoen ammattikorkeakoulussa, alunperin olen kotoisin Pellosta.

heidi_natynki_www

Mikä veti sinut taide- ja kulttuurialalle?

Ensimmäisestä festarikokemuksesta lähtien olen pohtinut, millaisella koulutuksella pääsisin itse järjestämään tapahtumia ja keikkoja. Hapuilin erinäisten avoimien taide- ja mediakurssien merkeissä, kunnes viimein löysin itselleni oikean koulutusalan SeAMKista. Kulttuuri on aina kiehtonut sen kaikissa olomuodoissaan, joten hakeutuminen alalle oli luonnollista.

Urapolkusi?

Kulttuurituottajaopintojeni lisäksi olen käynyt Turun ja Helsingin avoimien yliopistojen kursseja mm. median, musiikin ja taiteen tutkimuksesta. Työharjoittelujaksot ovat tähän mennessä vieneet minut Ruisrockin hallinnollisen puolen tehtäviin sekä ohjelmatoimisto All Dayn tuottajaksi. Vaikka olen hyvin alkutaipaleella tuottajana, olen saanut valtavasti kokemusta moninaisista työtehtävistä musiikki- ja tapahtuma-alalla.

Mikä on parasta työssäsi tai opinnoissasi?

Parasta opinnoissani on se, että saan oppia ja työskennellä inspiroivien tyyppien kanssa! Opinnot myös tukevat ammatillista kasvua sekä omaa urapolkuani.

Mistä haaveilet tai millaisia tavoitteita sinulla on?

Haaveilen siitä, että myös valmistuttuani pääsen työskentelemään innoittavissa työyhteisöissä, joiden strategioiden keskiössä on yhdenvertainen ja kestävä kulttuuriala. Haluan omalta osaltani olla edistämässä sellaisia toimintamalleja, jotka palvelevat niin ympäristön kuin ihmistenkin hyvinvointia. Minulle läheistä on myös opiskelijoiden jaksamisen ja ammattimaisuuden tukeminen.

Funny fact sinusta?

Mie puhun hoon päältä!

Lue lisää uratarinoita >

TAKUn jäsenten uratarinoita -sarjassa esittelemme jäsentemme taustoja, urapolkuja sekä ajatuksia omasta työstä sekä taide- ja kulttuurialan kiinnostuksen kohteista. Inspiroidutaan toisistamme ja tullaan tutuiksi!

Haluatko kertoa oman tarinasi? Täytä lomake täällä >