Tervetuloa yli 3500 taide- ja kulttuurialan ammattilaisen joukkoon!

Viisi pisaraa

Liity jäseneksi

TAKU on taide- ja kulttuurialan vahva edunvalvoja sekä työelämän kehittäjä.

Meille tuttuja ovat työn tekemisen monet muodot sekä taide- ja kulttuurialan erityiskysymykset. Voit olla yhtä hyvin palkansaaja, itsensätyöllistäjä, ammatinharjoittaja, yrittäjä, kaikkea tätä yhdistävä monityöläinen tai alan opiskelija – liittyä voit jo opiskeluaikana.

Jäsenpalvelut ja edut

Jäsenenämme saat käyttöösi lukuisia palveluita ja etuja. Käytössäsi ovat TAKUn ja Akavan Erityisalojen asiantuntijapalvelut työelämän ristiriitatilanteisiin, työsopimukseen, palkkaukseen ja urakehitykseen liittyen. Lisäksi tarjoamme mm. maksuttomia koulutuksia, matkavakuutuksen ja vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen, vastuu- ja oikeusturvavakuutuksen sekä lukuisia vapaa-aikaan ja hyvinvointiin liittyviä etuja, joihin kannattaa tutustua tarkemmin!

Työttömyysturvan TAKUlaisille tarjoaa Erityiskoulutettujen työttömyyskassa Erko. Työttömyyskassan jäsenyys oikeuttaa sinut ansiosidonnaiseen päivärahaan. Erkon jäsenyys sisältyy jäsenmaksuumme, mutta valinta on muistettava rastita erikseen TAKUn jäseneksi liityttäessä.

Voit liittyä TAKUn jäseneksi, jos opiskelet alaa tai sinulla on korkeakoulututkinto taide- ja kulttuurialalta tai työskentelet/olet työskennellyt alan tehtävissä.

Huom!

Jos olet palkkatyössä (myös jos saat opiskelijana palkkatuloja), muista liittyä samalla myös Erityiskoulutettujen työttömyyskassan (Erko) jäseneksi.

Opiskelijan kannattaa liittyä kassaan ehdollisesti samalla kun liityt TAKUun, vaikka et tekisi palkkatöitä liittymishetkellä. Kassan jäsenyys sisältyy liiton jäsenmaksuusi ja mahdollistaa ansiosidonnaisen työttömyysturvan myös opiskelijalle (esim. kesätöistä, harjoitteluista tai muusta palkkatyöstä).

Liittyminen jäseneksi, toimi näin

  1. Täytä lomake Akavan Erityisalojen verkkosivuilla. TAKUn jäsenyytesi alkaa siitä päivästä, jolloin hakemuksesi saapuu, ellet ole toivonut myöhäisempää ajankohtaa.
  2. Saat sähköpostitse tiedon oman ammattijärjestösi jäseneksi hyväksymisestä heti, kun jäsenhakemuksesi on käsitelty TAKUssa.
  3. Saat postitse jäsenkorttisi, joka toimii mm. vakuutuskorttinasi.
  4. Jäsennumeron saatuasi pääset hoitamaan asioitasi verkkoasioinnissamme ja saat jäsenpalvelut heti käyttöösi.

Siirrytkö toisesta ammattijärjestöstä, työttömyyskassasta tai Akavan Erityisalojen jäsenyhdistyksestä?

Ammattijärjestön ja työttömyyskassan vaihtaminen onnistuu helposti, jos olet työsuhteessa.

  1. Täytä ja lähetä TAKUn jäsenhakemus.
  2. Odota, että saat hyväksymisviestin.
  3. Tee eroilmoitus entiseen ammattijärjestöösi/ työttömyyskassaasi, TAKUn jäsenyytesi tulee voimaan eropäivää seuraavana päivänä.

Suosittelemme ajoittamaan liittymisen kalenterikuukauden alkuun, jotta jäsenmaksujen laskeminen olisi mahdollisimman helppoa.

Jäsenmaksujen tulee olla asianmukaisesti maksettuina edelliseen työttömyyskassaan tai ammattijärjestöön eroamishetkeen saakka.

Työttömyyskassaa voit vaihtaa vain palkkatyösuhteen aikana. Työttömänä tai hoitovapaalla ollessasi et voi vaihtaa työttömyyskassaa, mutta voit vaihtaa ammattijärjestöä ja jäädä entisen kassan jäseneksi siihen saakka, että palaat työsuhteeseen.

Jos vaihdat jäsenyhdistystä Akavan Erityisalojen sisällä käytä muutoslomaketta.