Reetta Haverinen on TAKUn Joensuun alueyhteyshenkilö, joka on ollut jäsenemme jo opiskeluajastaan alkaen. Tutustu Reetan urapolkuun sekä omaa työtä koskeviin ajatuksiin!

Kuka olet?

Olen Reetta Haverinen Joensuusta.

Reetta Haverinen

Mikä veti sinut taide- ja kulttuurialalle?

Kulttuurit, kielet ja ylipäätään ihmisyys ovat aina kiehtoneet minua. Olen humanisti isolla H:lla. Lisäksi olen luonteeltani luova ja idearikas, mutta ehkä veri on myös vetänyt tälle alalle – äitini on äidinkielen opettaja ja opiskellut itsekin aikanaan kulttuurintutkimusta. Koen olevani tällainen someajan runotyttö ja viestinviejä, joka rakastaa sanoittaa ja kuvittaa ajatuksiaan sekä levittää ympärilleen hyvää mieltä, inspiraatiota ja tietoa. Tämä ala on ollut itselleni aika kotoisa kenttä.

Urapolkusi?

Valmistuin Karelia-ammattikorkeakoulusta 2014 medianomiksi verkkoviestinnän linjalta. Suuntasin pian Joensuusta Helsinkiin ja pääsin freelancer-toimittajaksi Voice-radiokanavan verkkouutistoimitukseen – ja sitten työkokeilun kautta joensuulaisen mainostoimiston junior copywriteriksi. Oltuani vuoden mainostoimistossa, lähdin jatkamaan opintojani Itä-Suomen yliopistoon. Opintojeni ohella (ja niiden jälkeen) tein sisällöntuotantoa freelancerina eri yrityksille monenlaisiin tarpeisiin aina uutiskirjeistä verkkosivusisältöihin ja somemainoksiin.

Valmistuin filosofian maisteriksi kulttuurintutkimuksen koulutusohjelmasta (mediakulttuuri ja viestintä) 2019. Keväällä 2020 pääsin mediakasvatuksen sivuaineen suunnittelijaksi Itä-Suomen yliopistoon. Projektin päätyttyä hyppäsin DigiErko-koulutusohjelman projektitutkijaksi. Toukokuussa 2021 aloitin koulutussuunnittelijana Mediakasvatusseurassa Digihyvinvoinnin jäljillä -hankkeessa, jossa jatkan syyskuun loppuun. Mitä sen jälkeen – sen näkee sitten!

Mikä on parasta työssäsi?

Uuden luominen ja ideoiminen, inspiroituminen, innostuminen, ihmisten kanssa verkostoituminen ja flow-kokemukset.

Mistä haaveilet työhösi liittyen?

Haaveilen tohtorin hatusta: haluaisin vielä jatkaa opintojani ja tehdä tutkimusta sekä syventää ja monipuolistaa osaamistani ja jakaa sitä muille. Mutta mitä ikinä tulevaisuudessa teenkin, toivon, että siihen kuuluu mielenkiintoisia projekteja, itsensä kehittämistä, verkostoitumista hyvien tyyppien kanssa ja hyvää kahvia! P.S. Haaveilen salaa myös kirjan kirjoittamisesta.

Funny fact sinusta?

Minulla ei tällä hetkellä ole virallisesti kotia. Kutsun kesää 2021 seikkailukesäksi: laitoin tavarani toukokuussa varastoon ja nyt olen ollut alkukesän Äkäslompolossa. Vuokrasin täältä etätyötilat kuukaudeksi ja majoituksen hostellista. Heinäkuun vietän Pohjois-Karjalassa perheeni luona, elokuuksi ajattelin ottaa alivuokra-asunnon Helsingistä. Mitä syyskuussa – sen näkee sitten! Otan etätyöstä niin sanotusti todellakin mahdollisuudet ja ilon irti!

***

Lue lisää tarinoita >

TAKUn jäsenten uratarinoita -sarjassa esittelemme jäsentemme taustoja, urapolkuja sekä ajatuksia omasta työstä sekä taide- ja kulttuurialan kiinnostuksen kohteista. Inspiroidutaan toisistamme ja tullaan tutuiksi!