palkkaus

Uudet palkkasuositukset sekä taide- ja kulttuurialan työsuhteen ehdot 1.5.2024 alkaen 

3.5.2024

Kulttuurituottajien sekä FM- ja Huk-tutkinnon suorittaneiden uudet vähimmäispalkkasuositukset sekä taide- ja kulttuurialan työsuhteen ehdot tulevat voimaan 1.5.2024.

ASK: Uusi tapahtuma kokoaa kulttuurialan asiantuntijat!

7.2.2024

Ensimmäistä kertaa järjestettävä ASK (17.5.) sukeltaa taide- ja kulttuurialan asiantuntijoiden työelämäkysymyksiin! Ohjelmassa keskusteluja, puheenvuoroja, inspiraatiota, vinkkejä sekä ajatustenvaihtoa. Varaa lippusi pian!

Miten luontoisedut huomioidaan osana kokonaispalkkaa?

24.1.2024

Miten luontoisedut otetaan huomioon osana kokonaispalkkaa? Mitä työntekijän kannattaa tietää, millaisia ovat verotuskäytännöt? Asiantuntijana Akavan Erityisalojen työmarkkinajuristi Anna Zibellini.

Tunnetko matka- ja ylityökorvauskäytännöt?

18.1.2024

Reilut käytännöt ja avoimesti sopiminen ovat sekä työnantajan että työntekijän etu. Mitä jokaisen kannattaa siis tietää matkakustannus- ja ylityökorvauksista? Asiantuntijana Akavan Erityisalojen edunvalvonta- ja lakipalveluiden johtaja Helena Lamponen.

Opi perustelemaan osaamisesi taide- ja kulttuurialan asiantuntijatyön palkkaneuvotteluissa

11.1.2024

Miten asiantuntijatyön merkitystä ja hyötyjä voi perustella? Onko asiantuntijabrändillä merkitystä? Emmi Harjuniemi kertoo parhaat vinkkinsä.

Näin menestyt palkkaneuvotteluissa 

14.12.2023

Palkkaneuvotteluihin kannattaa valmistautua huolella esim. hankkimalla tietoa alan yleisestä palkkatasosta. Mutta miten voi varautua neuvottelutilanteessa vaikuttaviin tunteisiin?Neuvottelukouluttaja-juristi Lottaliina Pokkinen kertoo saaneensa parhaat oppinsa Harvardista.

Kulttuurialan asiantuntijatyön vaatimukset huomioitava palkassa

12.12.2023

Taide- ja kulttuurialan korkeakoulutetut asiantuntijat arvostavat omaa työtään ja tuntevat sen merkityksen. Mutta miten on palkan laita? Jopa 57 % sanoo, ettei palkka vastaa työn vaativuutta.

Miten palkka-avoimuus kasvaa uuden EU-direktiivin myötä?  

30.11.2023

Tuore EU-direktiivi lisää palkka-avoimuutta vähitellen. Millaista parannusta se tarkoittaa työntekijän asemaan? Hanna Koskenheimo kertoo myös, miten ammattijärjestöt tukevat jäseniään oman palkkatason tai palkkatoiveen määrittämisessä.

Taide- ja kulttuurialan asiantuntijoille parempaa palkkaa! Ai miksikö?

27.11.2023

Taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-alan asiantuntijatyö vaati laajaa osaamista, ratkaisukykyä, joustavuutta ja vastuunkantoa. Olalle taputtajia riittää, mutta näkyykö arvostus palkassa? Parempi palkka! -kampanja 28.11. alkaen.