edunvalvonta

Asiantuntija kuntien jokapaikanhöylänä? Keskustelutilaisuus ja kysely

15.2.2024

Asiantuntija kuntien jokapaikanhöylänä? Keskustelutilaisuus kuntien kulttuuri-, museo- ja kirjastotyön muutoksesta 19.3. Ilmoittaudu ja vastaa myös kyselyyn!

TAKU ja Akavan Erityisalat mukana ulosmarsseissa 6. helmikuuta

22.1.2024

Akavan Erityisalat sekä sen jäsenyhdistykset TAKU mukaan lukien ovat mukana Akavan ulosmarsseissa 6.2.2024 Helsingissä, Turussa ja Tampereella. #ParemmanTyöelämänPuolesta

Tunnetko matka- ja ylityökorvauskäytännöt?

18.1.2024

Reilut käytännöt ja avoimesti sopiminen ovat sekä työnantajan että työntekijän etu. Mitä jokaisen kannattaa siis tietää matkakustannus- ja ylityökorvauksista? Asiantuntijana Akavan Erityisalojen edunvalvonta- ja lakipalveluiden johtaja Helena Lamponen.

TAKUn hallituksessa – esittelyssä Niina Oinas

15.1.2024

TAKUn hallituksen varajäsen Niina Oinas on toiminiyrittäjä ja aktiivinen kulttuurikentän kehittäjä Rovaniemeltä.

Työskenteletkö festivaaleilla tuottajana? Vastaa kyselyyn 21.1. mennessä

7.1.2024

Tutkimuksen tavoitteena on kartoittaa tilannetta festivaalikentällä ja luoda perustaa tulevaisuuden toimintamallien kehittämiselle. Vastaamiseen menee 10-15 min. Kysely on avoinna 21. tammikuuta saakka, vastaamiseen menee 10-15 min.

Henna Salo, kuvaaja Petri Mård.

TAKUn hallituksen varapuheenjohtaja esittelyssä – Henna Salo

15.12.2023

Sellosalin tuotantopäällikkönä työskentelevä TAKUn hallituksen jäsen Henna Salo kertoo taustastaan sekä hänelle tärkeistä taide- ja kulttuurialan työelämän kysymyksistä.

Näin menestyt palkkaneuvotteluissa 

14.12.2023

Palkkaneuvotteluihin kannattaa valmistautua huolella esim. hankkimalla tietoa alan yleisestä palkkatasosta. Mutta miten voi varautua neuvottelutilanteessa vaikuttaviin tunteisiin?Neuvottelukouluttaja-juristi Lottaliina Pokkinen kertoo saaneensa parhaat oppinsa Harvardista.

Kulttuurialan asiantuntijatyön vaatimukset huomioitava palkassa

12.12.2023

Taide- ja kulttuurialan korkeakoulutetut asiantuntijat arvostavat omaa työtään ja tuntevat sen merkityksen. Mutta miten on palkan laita? Jopa 57 % sanoo, ettei palkka vastaa työn vaativuutta.

Miten palkka-avoimuus kasvaa uuden EU-direktiivin myötä?  

30.11.2023

Tuore EU-direktiivi lisää palkka-avoimuutta vähitellen. Millaista parannusta se tarkoittaa työntekijän asemaan? Hanna Koskenheimo kertoo myös, miten ammattijärjestöt tukevat jäseniään oman palkkatason tai palkkatoiveen määrittämisessä.