Edunvalvonta

Työelämän muuttuminen pätkätöiden, freelancer- ja yrittäjäpohjaiseen suuntaan ovat keskeisessä asemassa edunvalvonnassamme.


Edunvalvontaa kolmella eri tasolla

Edunvalvonnan tarkoituksena on valvoa ja parantaa jäsenten taloudellisia, ammatillisia, sosiaalisia ja työympäristöön liittyviä etuja. Jäsenten edunvalvontatyötä tehdään kolmella eri organisaatiotasolla:


  1.  TAKU - ammatillinen ja palkkaedunvalvonta
  2.  Akavan Erityisalat (edustajat YTN, JUKO) - palvelussuhde- ja sopimusedunvalvonta
  3. AKAVA - sopimusedunvalvonta


Työsuhdeneuvonta

Saat yksilöllistä työsuhdeneuvontaa muun muassa työsopimuksen tekemisessä, irtisanomistilanteissa sekä vuosiloma- ja työaikakysymyksissä. Tutustu valmiisiin työsopimusmalleihin.

Työsuhdeneuvonta on parhaimmillaan ennaltaehkäisevää. Sen tavoitteena on varmistaa, että työelämän yhteistyö sujuu hyvässä yhteishengessä ja selvien pelisääntöjen mukaan niin, että kaikki osapuolet ovat tyytyväisiä. Jos pelisäännöistä tulee erimielisyyttä, ammattijärjestö tulee avuksesi. Jäsenenä voit myös ottaa yhteyttä suoraan työsuhdeneuvontaa antaviin lakimiehiin tai TAKUn toimistoon

Luottamusmiesverkosto

Jäsenenä käytettävissäsi on myös työpaikkasi akavalainen luottamusmies tai yhteyshenkilö. Jos tällaista ei ole, ota yhteyttä TAKUun. Akavan Erityisalojen asia- ja lakimiehet neuvovat ja tarvittaessa neuvottelevat suoraan työnantajan kanssa.

Katso video henkilöstöedustuksesta työpaikoilla...
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä