Boostia ja puhtia työelämään syksyn jäsenkoulutuksista

Kuinka vahvistaa tunnetta oman työn merkityksellisyydestä? Kuinka luoda itselleen erottuva asiantuntijabrändi? Entä miten onnistua palkka- ja palkkioneuvotteluissa? Näihin kysymyksiin vastaavat TAKUn syksyiset koulutukset vahvistavat työelämässä menestymistäsi.

Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU tuottaa alan ammatillista osaamista ja työelämätaitoja edistäviä maksuttomia jäsenkoulutuksia, jotka pureutuvat ajankohtaisiin aiheisiin. Syksyllä 2022 jäsentemme ulottuvilla on rautaisannos itsensä kehittämistä ja menestymistä tukevia koulutuksia. Kouluttajina toimivat mm. Rosa Nenonen ja Emmi Harjuniemi (kuvassa alla) sekä Lottaliina Pokkinen.

syksyn_koulutukset_2022

Avaimet merkityksellisen työn kaavaan

Työ merkitsee harvalle pelkkää rahaa ja taloudellista turvaa tai velvollisuutta. Taide- ja kulttuurialalla työskentelevät kokevat usein työnsä ja oman arvomaailmansa välillä yhteyden, joka vahvistaa työhön sitoutumista ja koettua iloa.

Monelle tuttu työn pirstaleisuus, jatkuva kiire tai vaikkapa työpaikan heikko ilmapiiri tai vaikuttamismahdollisuuksien puute saattavat harmillisesti kuluttaa koettua merkityksellisyyttä. Samoin voivat vaikuttaa laajasti yhteiskuntaa ja työelämää ravistelevat kriisit, kuten pandemia laajoine seuraamuksineeen.

Tunne merkityksellisyydestä on kuitenkin tärkeä osa työhyvinvointia ja jaksamista. Kuinka sitä voisi vahvistaa?

Tietokirjailija, puhuja ja positiivisen psykologian kouluttaja Rosa Nenonen antaa askelmerkit kohti merkityksellistä työtä, rohkeutta ja onnellisempaa elämää (verkkokoulutus ti 27.9. klo 17-19). Rosan mukaan työn merkityksellisyys syntyy, kun ihminen voi toteuttaa autenttista itseään, omia vahvuuksiaan ja toimia arvojensa mukaan – ja antaa positiivisen panoksensa maailmalle.

Rosan näkökulma muistuttaa meitä oman itsemme tukemisen tärkeydestä: millainen on juuri sinun tiesi? Millainen on juuri sinulle merkityksellinen työ, jossa voit toteuttaa itseäsi ja jakaa osaamistasi?

Erotu asiantuntijana ja rakenna perustaa urallesi

Meillä kaikilla on brändi, halusimme tai emme. Brändi on se, mitä meistä puhutaan, kun emme ole paikalla tai kuinka meidät esitellään henkilölle, jota emme tunne. Tähän voi ja kannattaa itse vaikuttaa – ja omaa brändiä kannattaa kehittää esimerkiksi työnhaussa erottuakseen. Millaisen vaikutuksen sinä haluat tehdä alasi asiantuntijana?

Portfoliovalmennukseen erikoistunut Emmi Harjuniemi tarjoaa taide- ja kulttuuri- ja tapahtuma-alan asiantuntijoille parhaat oppinsa siitä, kuinka henkilöbrändille luodaan perusta (verkkokoulutus ke 12.10. klo 17-20). Nyt treenataan mm. sanoittamaan sekä visualisoimaan osaamista, sillä brändäys on pitkälti viestintäkysymys!

Emmin pitämässä koulutuksessa kukin osallistuja luo itselleen kartan osaamisestaan ja mukaan tarttuu myös brändilause ja hissipuhe, joita voi hyödyntää CV:ssä ja LinkedInissä. Samalla opitaan myös portfolion tekemistä.

Palkkauksesta keskusteleminen vaatii valmistautumista

Palkankorotuksen pyytäminen on aihe, jota usein pyöritellään kuin kuumaa perunaa. Keskusteluun esihenkilön kanssa kannattaakin valmistautua hyvin. Oman asiantuntijuuden vaativuusluokka ja vastuullisuus on osattava perustella ­– ja hyvä on osata avata myös juuri sinun asiantuntijuutesi hyöty organisaatiolle. Jos tehtävänkuvasi on ajan ja karttuneen osaamisen myötä laajentunut huomaamattomasti, on sekin tuotava esiin konkreettisesti.

Taide- ja kulttuurialaan perinpohjaisesti perehtynyt neuvottelukouluttaja Lottaliina Pokkinen antaa TAKUn jäsenille täsmälliset vinkkinsä palkkaneuvotteluihin, rahasta puhumiseen sekä oman hinnoittelun perustelemiseen (verkkokoulutus ti 8.11. klo 17-20). Lisäksi koulutuksessa käydään läpi sopimusoikeuden ydinkysymyksiä sekä TAKUn minimipalkkasuositukset. Tämän jälkeen pystyt keskustelemaan oman työsi arvosta aiempaa varmemmin!

TAKUn jäsenkoulutukset syksyllä 2022

ti 27.9.klo 17-19 Merkityksellisen työn kaava. Kouluttaja Rosa Nenonen. Katso lisää ja ilmoittaudu>>

ke 12.10. klo 17-20 Minullako asiantuntijabrändi? Brändää itsesi ja erotu työnhakijana. Kouluttaja Emmi Harjuniemi. Katso lisää ja ilmoittaudu>> 

ti 8.11. klo 17-20 Onnistu palkka- ja palkkioneuvotteluissa. Kouluttaja Lottaliina Pokkinen. Katso lisää (ilmoittautuminen alkaa elo-syyskuun vaihteessa) >>

Huom! Jos koulutuksen ajankohta ei sovi sinulle, muistathan, että löydät taltioinnit jäsensivuiltamme. Koulutukset ovat maksuttomia TAKUn jäsenille.

Tutustu myös Akavan Erityisalojen sekä EduHousen jäsenillemme tarjoamiin maksuttomiin koulutuksiin! EduHousen koulutukset (esim. Office365, Adobe, Canva, Planner, GoogleAds, Google Analytics, PowerBI jne.) ovat käytössäsi vuoden 2022 loppuun.