Oletko taiteen, kulttuurin tai luovan alan opiskelija ammattikorkeakoulussa tai opiskeletko humanistisia tai kulttuurialoja yliopistossa?

 

TAKU on sinua varten! Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKUn jäseneksi liittyminen kannattaa jo opiskeluaikana, sillä saat heti käyttöösi laajat palvelut sekä edut.

Jäseneksi 1.9.-31.10.2023 välisenä aikana liittyneet opiskelijat saavat 10 € lahjakortin Tikettiin. Lahjakortti lähetetään sähköpostitse heti kampanjan päätyttyä.

Kaikkien tänä aikana liittyneiden uusien opiskelijajäsenten kesken arvotaan lisäksi yksi Museokortti (arvo 76 €) ja kaksi Fazerin välipalaboksia (arvo 31,90 €). Arvonta suoritetaan marraskuun alussa ja voittajiin otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti.


Tarjoamme sinulle


Huom!

Jos olet palkkatyössä (myös opiskeluajan palkkatulot huomioidaan), muista liittyä samalla Erityiskoulutettujen työttömyyskassan (Erko) jäseneksi.

Opiskelijan kannattaa liittyä kassaan TAKUun liittymisen yhteydessä, vaikka ei tekisi palkkatöitä juuri liittymishetkellä. Kassan jäsenyys sisältyy liiton jäsenmaksuun ja mahdollistaa ansiosidonnaisen työttömyysturvan myös opiskelijalle (esim. kesätöistä, harjoitteluista tai muusta palkkatyöstä).

Millaisia jäsenetuja TAKU tarjoaa?

Jäsenetuihimme kuuluu mm. matkavakuutus ja vapaa-ajan tapaturmavakuutus sekä henkilökohtainen neuvonta esim. työharjoittelusuhdetta koskevissa ongelmatilanteissa.

Voit myös osallistua maksuttomiin asiantuntijaosaamista kehittäviin koulutuksiin tai varata ajan urasparraukseen, josta saat vinkkejä työnhakuun, työhaastatteluun ja CV:n tai LinkedIn-profiilin tekemiseen. Lisäksi käytössäsi on hyvinvointia tukevat Member+ -palvelut.

Opinnäytetyövaiheessa TAKUn jäsenet voivat hakea TAKUtukea (á 1000 €).

Saat lukuisia rahanarvoisia etuja, mutta jäsenmaksua ei tarvitse maksaa opintojen aikana, ellet käy samaan aikaan työssä. Mahdollisista palkkatuloista opiskelijajäsen maksaa 1,3 % jäsenmaksua.

Kurkkaa etuja tarkemmin >>

Vastaamme kysymyksiisi ja olemme tukenasi

Tuntuvatko työelämän sopimustekstit käsittämättömiltä? Mikä on TES? Mitä eroa on työsopimuksella ja toimeksiantosopimuksella? Ei hätää, voit kysyä meiltä. Tuemme jäseniämme myös työ- ja harjoittelusopimuksen tekemisessä.

Tiesithän, että ammattijärjestön jäsenenä voit kerryttää ansiosidonnaisen työttömyysturvan työssäoloehtoa jo opiskeluaikana esim. palkallisessa työharjoittelussa tai kesätyössä ollessasi? Tämä on hyödyksi, jos et työllisty heti opintojesi päätyttyä.

Tule mukaan 3500 asiantuntijan joukkoon! Liittyä kannattaa jo opiskeluaikana - ja juuri nyt saat extraetuja! TAKUn jäseneksi liitytään kattojärjestömme Akavan Erityisalojen lomakkeen kautta:

Liity jäseneksi >>

Keitä TAKUlaiset ovat?

Jäsenistöömme kuuluu mm. taiteiden tutkimuksen, kirjallisuuden, taidehistorian, kulttuurintutkimuksen, kuvataidekasvatuksen, kuvataiteen, visuaalisen viestinnän, muotoilun ja kulttuurituotannon asiantuntijoita.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Liity jäseneksi >>

Tuliko mieleesi kysyttävää?

Ota yhteyttä Vilja Byströmiin,
puh. 040 561 8967 (ark. klo 9-16), voit laittaa viestiää myös Telegramissa tai WhatsApissa ja kirjoittaa sähköpostia vilja.bystrom@taku.fi

Pssssst... jos olet jo jäsen, palkitsemme sinut 50 € SuperLahjakortilla, kun kaverisi liittyy mukaan suositeltuasi jäsenyyttä hänelle! SuperLahjakortti käy yli 100 liikkeeseen tai elämykseen.