TAKU kannattelee taide- ja kulttuurialan työelämän vastuunkantajia 

Taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-alan asiantuntijat ja esihenkilöt ovat vastuussa laajoista kokonaisuuksista, tuloksista ja usein myös tiimin työhyvinvoinnista. Yksin ei kuitenkaan tarvitse jäädä. Huomasitko esimerkiksi, että järjestämme keväällä useita vertaistapahtumia?

Tapahtuma-, taide- ja kulttuurialan asiantuntija tai esihenkilö, miten voit? Kalvaako mieltäsi epävarmuus tulevasta? Huolestuttavatko rahoitusleikkaukset ja vireillä olevat heikennykset työntekijöiden oikeuksiin? Turhauttaako, että monien, rankkojen vuosien jälkeen olemme jälleen uusien huolien ympäröimiä?  

Et ole ajatustesi ja tuntemustesi kanssa yksin. Ympärilläni yksi, jos toinenkin on todennut, että alkuvuosi on tuntunut pidemmältä kuin koskaan. Samaan aikaan, kun pitäisi innostuneesti valmistella kesän tapahtumia, suunnitella tulevaa ja toteuttaa alkaneen vuoden toimintasuunnitelmaan kirjattuja toimenpiteitä, ympärillä kuohuu jälleen kerran.

Me TAKUssa tiedämme, että te taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-alan asiantuntijat ja esihenkilöt olette sekä työtehtävienne että asemanne vuoksi vastuussa suurista kokonaisuuksista, asioiden sujumisesta sekä muiden onnistumisista ja hyvinvoinnista. Te olette niitä, joilla on joskus liiankin isolta tuntuva nippu lankoja käsissään, ja joihin muut ympärillänne turvautuvat ja luottavat. Kannatte vastuuta, kannattelette muita ja luotte ympärillenne uskoa tulevaan usein pirstaleiselta tuntuvan oman työarkenne keskellä. Kun tähän päälle lisätään se, että olette arvoiltanne solidaarisia, yhteiseen hyvään ja yhteisöllisyyteen uskovia maailmankansalaisia, ei ole mikään ihme, jos juuri nyt väsyttää ja turhauttaa.   

Muistathan, että sinun ei tarvitse jäädä yksin? TAKU on olemassa juuri sinua varten. Me autamme sinua työelämääsi liittyvissä kysymyksissä. Tarjoamme sinulle yhteisön, vertaistukea, apua ja neuvoja. Taistelemme kanssasi ja myös puolestasi paremman työelämän puolesta. Olemme sinun puolellasi ja tukenasi kaikissa käänteissä.

Luksusalan asiantuntijan arki ei ole aina luksusta, mutta inhimillistä sen on syytä olla

Viime syksynä julkaistun Miten Suomi voi -tutkimuksen tulokset olivat karua luettavaa: noin 625 000 työssä käyvää on kohonneen työuupumusriskin ryhmässä. Taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-alan asiantuntijat ovat olleet usein työelämän edelläkävijöitä. Mitä, jos emme enää olisikaan edelläkävijöitä sinnittelyssä, joustamisessa ja pitkissä ja silppuisissa työpäivissä? Mitä, jos käyttäisimme määrätietoisuutemme, luovuutemme, sinnikkyytemme ja organisointikykymme siihen, että osoittaisimme, että asiantuntija- ja esihenkilötyötä voi tehdä kestävästi?

Jos haluat olla mukana muutoksessa, TAKUn tarjoamista jäsenpalveluista löytyy siihen tukea: tuttujen mentorointiohjelman, uraohjauksen, monipuolisten koulutusten ja Ammattilaisaamut-ryhmien lisäksi tarjolla on jälleen jotakin aivan uutta. Oletko huomannut, että tarjoamme yhdessä Työterveyslaitoksen kanssa työhyvinvointia tukevia vertaisryhmasiantuntijoille ja esihenkilöille? Entä ilmoittauduitko jo mukaan ASKiin? Järjestämme toukokuussa kaikkien aikojen ensimmäisen ASKin – ikioman ammattilaistapahtuman kulttuuri-, taide- ja tapahtuma-alan asiantuntijoille ja esihenkilöille eli juuri sinulle. Juuri julkistetun tapahtuman saaman vastaanoton perusteella tilausta on todellakin ollut. Tule mukaan – tehdään yhdessä taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-alan työelämästä inhimillinen ja reilu meille kaikille! 

 

Nea Leo
toiminnanjohtaja
Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU ry

Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU ja KULTA ry ovat mukana Mielenterveyden työkalupakki -hankkeen asiantuntijaryhmässä. Yksi TAKUn ajankohtaisista edunvalvonnan kärjistä on työturvallisuuslain päivittäminen psykososiaalisen kuormituksen paremmin huomioivaksi. Katso lisää >>