Keskustelua taide- ja kulttuurialan liiketoimintamahdollisuuksista ja niiden rahoituksesta

Kaipaatko keskustelua ja ajatustenvaihtoa taide- ja kulttuurialan kysymyksistä? Sukellamme tasaisin väliajoin alan ajankohtaisiin teemoihin suosittujen TAKUn Kulttuurikahvien merkeissä! Tervetuloa mukaan!

Tiistaina 14.2. klo 8.30–9.30 keskustelemme taide- ja kulttuurialan liiketoimintamahdollisuuksista ja niiden rahoituksesta.

Taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-ala ovat kasvualoja, joihin kannattaa investoida. Tunnistetaanko alojen potentiaali elinkeinopoliittisessa keskustelussa ja päätöksenteossa? Millaista rahoitusta ja mahdollisuuksia tällä hetkellä on jo saatavilla? Osataanko niitä hyödyntää? Mitkä ovat akuutit kehittämistarpeet?

Aiheesta ovat keskustelemassa neuvotteleva virkamies Petra Tarjanne työ- ja elinkeinoministeriöstä ja projektipäällikkö Kati Uusi-Rauva Taideyliopistosta. Keskustelua moderoi TAKUn toiminnanjohtaja Nea Leo.

Tule kuulemaan Petran ja Katin ajatuksia, voit myös esittää heille kysymyksiä ja kertoa omat näkemyksesi aiheesta!

Tilaisuus pidetään Zoomissa ja se on kaikille avoin – kutsu siis linjoille mukaan myös aiheesta kiinnostuneet tuttavasi. 

Ilmoittaudu viimeistään 10.2. >>

Vierailevien puhujien esittelyt

Petra Tarjanne työskentelee neuvottelevana virkamiehenä työ- ja elinkeinoministerissä. Työ- ja elinkeinoministeriö on jo kohta parikymmentä vuotta edistänyt luovan talouden ja luovien alojen liiketoiminnan ja työllistymisen kasvua ja kansainvälistymistä. Näissä tehtävissä Petra Tarjanne on ollut laajasti tekemisissä erilaisten pullonkaulojen tunnistamisessa ja niiden ratkaisemisessa. Nyt työn alla on kasvusopimusmallin kehittäminen työkaluksi muutosten tukena. 

Kati Uusi-Rauva on työskennellyt luovien alojen kehittämistehtävissä tuottajana, ostajana, agenttina, konsulttina ja kouluttajana 1990-luvun lopulta lähtien. Tällä hetkellä Kati työskentelee projektipäällikkönä Taideyliopistossa, jossa hän rakentaa Uniarts Hub -esihautomoa. Hautomo opastaa taiteilijoita ja taideopiskelijoita yrittäjyystaitoihin ja tarjoaa testialustan heidän liikeideoilleen. Vuosina 2014–2022 Kati johti  Luovan talouden agentit ja managerit AGMA ry:tä. 

Mistä sinä haluaisit keskustella seuraavaksi?

Mistä sinä haluaisit keskustella seuraavilla TAKUn Kulttuurikahveilla? Ehdota meille aihetta tai inspiroivaa puhujaa sähköpostitse taku@taku.fi.

HUOM. Keskiviikkona 1.2. Kulttuurikahveilla keskustelua itsensätyöllistäjien ja monityöläisten työttömyys- ja sosiaaliturvan parantamisesta. Katso lisää >>

Aiemmin olemme käsitelleet mm. seuraavia teemoja:

 

Lämpimästi tervetuloa. Nähdään Kulttuurikahveilla!