Yrittäjä

Itsenäiset aikataulut sekä työ- ja vapaa-ajan rajanvetoa? Vapautta ja vastuuta? Työttömyys- ja sosiaaliturvaa koskevia kysymyksiä? Taide- ja kulttuurialan yrittäjälle yhteisön tarjoaa TAKU.

Yrittäjyyden eri muodot ovat yleisiä taide- ja kulttuurialoilla – ja TAKU tuntee paitsi yrittäjyyden myös alan erityiskysymykset. Valitsemalla oman alasi ammattijärjestön, liityt samalla vahvaan vertaisverkostoon.

Yrittäjät ja ammatinharjoittajat saavat meillä samat jäsenedut kuin palkansaajat. Lisäksi tarjolla on kohdennettuja palveluita, kuten mentorointi ja työnohjaus. Ainoastaan työttömyyskassan jäsenyys on hoidettava erikseen esimerkiksi Yrittäjäkassan kautta.

Jäsenetuina koulutuksia, vakuutusturvaa sekä mm. lakipalvelu

Arvokkaimman perusturvan yrittäjäjäsenillemme muodostavat edunvalvonta, koulutukset, matka- ja vapaa-ajanvakuutukset, vastuu- ja oikeusturvavakuutus sekä sopimusneuvonta ja lakipalvelu. Katso lisää akavalaisen yhteisön yrittäjäjäsenen eduista!

Tulevaisuudessa yhä useampi toimii yrittäjänä. Työurat monimuotoistuvat ja on tavallista työskennellä välillä palkansaajana, välillä yrittäjänä tai molempia samanaikaisesti. TAKU tarjoaa taide- ja kulttuurialan ammattilaiselle tukea, pysyvyyttä ja yhteisön. Tule rohkeasti mukaan ja olet eturintamassa!

Yrittäjä, lisää tietosi myös Akavan Erityisalojen Asiantuntijahakuun. Liiton jäsenet voivat hakea yrittäjänä toimivien jäsentemme palveluita toimialan tai paikkakunnan mukaan.

TAKUn omat sisällöt

Haasteena oman osaamisen tunnistaminen?

Opiskelu-, koulutus- ja työtaustaan liittyvä osaaminen on yleensä helppo paikallistaa, mutta tunnistatko myös henkilökohtaiset kykysi ja tulevaisuuden tarpeisiin vastaavat taitosi?

Vinkkejä työssä jaksamista tukemaan

Kun työelämä muuttuu yhä haastavammaksi, on viisasta virittää avuksi oman energian johtaminen, resilienssi ja itsemyötätunto. Lue vinkkejä!

Oman osaamisen tuotteistaminen

Miten luovasta osaamisesta voi muotoilla asiakaslähtöisiä ostettavissa olevia kokonaisuuksia ja ansaintamallin? Entä miten ylisektorista kysyntää voi edistää?

Tiesitkö?

Ulottuvillasi on myös Akavalaisten yrittäjien tapahtumat ja jäsenedut, esim.

  • Holvin yritystilipaketti 3 kk/ –50 %
  • Etuhinta Suomen Yrittäjien laajasta palvelupaketista!
  • Valmiiksi kilpailutettu työterveyshuolto – kolmen palveluntarjoajan kanssa solmittu puitesopimus työterveyshuoltopalveluista
  • Alennus OP Kevytyrittäjäpalvelusta sekä UKKO Kevytyrittäjäpalvelusta

Kaikki edut löydä AKY - Akavalaiset yrittäjät -sivuilta.

Tutustu eri tilanteissa ajankohtaisiin palveluihin sekä etuihin: