Kulttuurialan keikkatyöläinen, sosiaaliturvaopas 2023 käyttöösi ole hyvä!
Keikkatyöläisen sosiaaliturvaopas auttaa keikkatyötä tekeviä (työ)elämän erilaisissa tilanteissa. Opas tarjoaa tukea ja näyttää reitin eteenpäin byrokratiaviidakossa silloin, kun tietoa kipeiten tarvitaan.
Useita toimeksiantajia, välillä työsuhteessa tai apurahalla, monta rautaa tulessa, erilaisia sopimusmuotoja? Miten keikkatyöläisen eläketurva kertyy? Tai miten perhevapaat määräytyvät? Kuinka toimia sairastapauksessa? Miten omia opintoja voi rahoittaa?
Keikkatyöläisen tai itsensätyöllistäjän työnteon muoto tarjoaa monen arvostamaa vapautta, mutta myös aivan omanlaisiaan haasteita. Näistä yksi keskeinen on suomalainen sosiaaliturvajärjestelmä – sen monimutkaisuus ja erilaisten työnteon muotojen yhteensovittamisen ongelmat. Juuri päivitetty keikkatyötä tekeville suunnattu opas tarjoaa vastauksia keskitetysti.
Ota opas avuksesi
Keikkatyöläisen sosiaaliturvaopas kertoo suomalaisesta sosiaaliturvasta keikkatyötä tekevän näkökulmasta. Opas auttaa selviämään sosiaaliturvajärjestelmän sääntöviidakossa työelämän eri vaiheissa ja nivelkohdissa.
Oppaan on toimittanut Kulttuurialan liittojen neuvottelukunta, johon TAKUn lisäksi kuuluvat Muusikkojen liitto, Suomen Näyttelijäliitto, Suomen Journalistiliitto, Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto (Teme) sekä Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK. Oppaan on koonnut vapaa toimittaja Anna-Sofia Nieminen.
Tutustu Keikkatyöläisen sosiaaliturvaoppaseen >>
TAKUn vaikuttamistyön historia itsensätyöllistäjien aseman parantamiseksi on pitkä. Olemme jo kauan ajaneet työlainsäädäntöön uudistusta, jolla palkkatyösuhteen ulkopuolella työskentelevät saataisiin kattavasti työttömyys- ja sosiaaliturvan piiriin. Jatkamme tätä työtä edelleen yhteistyössä muiden itsensätyöllistäjiä edustavien ammattijärjestöjen kanssa.