Oletko kiinnostunut taide- ja kulttuurialan ammatillisesta vaikuttamisesta ja edunvalvonnasta? Hae mukaan TAKUn hallitukseen!


Haemme nyt

  • neljää varsinaista jäsentä ja kahta varajäsentä kaksivuotiskaudelle 2022-2023
  • sekä yhtä hallituksen opiskelijaedustajaa vuodeksi 2022.

Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU ry:n toimintaa johtaa ja yhdistyksen edunvalvontaa luotsaa hallitus, johon kuuluu puheenjohtajan lisäksi kahdeksan jäsentä ja neljä varajäsentä. Hallituksen jäsenistä erovuorossa on aina puolet kerrallaan. Varajäseniä on neljä ja myös heistä erovuorossa on aina vuosittain kaksi. Lisäksi etsimme hallitukseen opiskelijaedustajaa, jonka kausi on yhden vuoden mittainen.

Toivomme TAKUn hallituksen jäseniltä kiinnostusta työelämäkysymyksiin ja halua osallistua oman alansa ammattijärjestötoimintaan.

  • Sinun ei tarvitse olla yhdistysasioista perillä oleva konkari, vaan ennen kaikkea oman alasi kehittämisestä innostunut, aktiivinen ja yhteistyökykyinen taide- ja kulttuurialan asiantuntija.
  • Sinulla on intoa ja halua paneutua oman alasi asioihin ja vaikuttaa niiden kehittämiseen.

Ammattijärjestön hallituksen jäsenenä olet keskeisessä asemassa ja näköalapaikalla vaikuttamassa taide- ja kulttuurialan asiantuntijoiden työolosuhteiden, aseman, koulutuksen ja osaamisen kehittymiseen.

Hallituksen kokouksia on vuodessa noin kahdeksan. Kokousten ulkopuolella toimintaan voi osallistua omien mahdollisuuksien mukaan. Tekemistä ja tilaisuuksia osallistua riittää, mutta emme oleta ja vaadi mahdottomia. Kokouksista maksamme hallituksen jäsenille kokouspalkkion ja korvaamme mahdolliset matkakulut.

Miten haen?

TAKUn jäsenet valitsevat uudet hallituksen jäsenet ja varajäsenet vuosiksi 2022-2023 sekä opiskelijaedustajan ja puheenjohtajan vuodelle 2022 syyskokouksen yhteydessä Helsingissä perjantaina 19.11.2021.

Ilmoittaudu ehdolle hallitukseen tällä lomakkeella viimeistään 10.11.2021.

Toivomme lyhyen esittelyn lisäksi ajatuksiasi järjestön toiminnan kehittämisestä ja taide- ja kulttuurialan edunvalvonnasta. Lisäksi voit halutessasi liittää mukaan linkin LinkedIn-profiiliisi tai muulle sinua hyvää lisätietoa sinusta kertovalle verkkosivulle.

Toiveemme on, että kaikki hallituksen jäsenyydestä kiinnostuneet ehdokkaat olisivat läsnä syyskokouksessa perjantaina 19.11. Kokoukseen on mahdollista osallistua etäyhteydellä. Jos et kuitenkaan pysty osallistumaan kokoukseen, voit esittäytyä jäsenistölle myös videotervehdyksen välityksellä, jonka voit liittää hakemuksen yhteyteen. Yhdistyksen sääntöjen mukaan ehdolle avoinna oleviin luottamustehtäviin voi ilmoittautua myös vasta paikan päällä syyskokouksessa.

Lisätietoja: toiminnanjohtaja Nea Leo, nea.leo@taku.fi, 044 066 4800