Haluatko päästä vaikuttamaan oman ammattijärjestösi toimintaan? Oletko miettinyt, että haluaisit aktivoitua ja tulla mukaan tekemään töitä yhteisen alamme eteen? Hae mukaan TAKUn hallitukseen!


Haemme 

  • neljää varsinaista jäsentä kaksivuotiskaudelle 2024-2025
  • kahta varajäsentä kaksivuotiskaudelle 2024-2025
  • hallituksen opiskelijaedustajaa vuodeksi 2024

Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU ry:n toimintaa johtaa ja yhdistyksen edunvalvontaa luotsaa hallitus, johon kuuluu puheenjohtajan lisäksi kahdeksan jäsentä ja neljä varajäsentä. Hallituksen jäsenistä ja varajäsenistä erovuorossa on aina puolet kerrallaan. Lisäksi hallitukseen kuuluu opiskelijaedustaja, joka valitaan aina vuodeksi kerrallaan.

Toivomme TAKUn hallituksen jäseniltä kiinnostusta työelämäkysymyksiin ja halua osallistua oman alansa ammattijärjestötoimintaan.

  • Sinun ei tarvitse olla yhdistysasioista perillä oleva konkari, vaan ennen kaikkea oman alasi kehittämisestä innostunut, aktiivinen ja yhteistyökykyinen taide- ja kulttuurialan asiantuntija.
  • Sinulla on intoa ja halua paneutua oman alasi asioihin ja vaikuttaa niiden kehittämiseen.

Ammattijärjestön hallituksen jäsenenä olet keskeisessä asemassa ja näköalapaikalla vaikuttamassa taide- ja kulttuurialan asiantuntijoiden työolosuhteiden, aseman, koulutuksen ja osaamisen kehittymiseen.

Hallituksen kokouksia on vuodessa noin kahdeksan. Kokousten ulkopuolella toimintaan voi osallistua omien mahdollisuuksien mukaan. Tekemistä ja tilaisuuksia osallistua riittää, mutta emme oleta ja vaadi mahdottomia. Kokouksista maksamme hallituksen jäsenille kokouspalkkion ja korvaamme mahdolliset matkakulut.

Hienoa olisi, että hallitus edustaisi ammattijärjestömme jäsenistöä mahdollisimman monipuolisesti. Hae siis rohkeasti mukaan!

Miten haen?

TAKUn jäsenet valitsevat uudet hallituksen jäsenet ja varajäsenet vuosiksi 2024–2025 sekä opiskelijaedustajan ja puheenjohtajan vuodelle 2024 syyskokouksen yhteydessä Helsingissä perjantaina 24.11.2023.

Ilmoittaudu ehdolle hallitukseen tällä lomakkeella viimeistään 17.11.2023.

Toivomme lyhyen esittelyn lisäksi ajatuksiasi järjestön toiminnan kehittämisestä ja taide- ja kulttuurialan edunvalvonnasta. Lisäksi voit halutessasi liittää mukaan linkin LinkedIn-profiiliisi tai muulle sinusta kertovalle verkkosivulle.

Ilmoittauduthan myös syyskokoukseen, jossa valinnat tehdään!

Toiveemme on, että kaikki hallituksen jäsenyydestä kiinnostuneet ehdokkaat olisivat läsnä syyskokouksessa perjantaina 24.11.2023. Kokoukseen on mahdollista osallistua etäyhteydellä. Ilmoittaudu mukaan tästä.

Jos et kuitenkaan pysty osallistumaan kokoukseen, voit esittäytyä jäsenistölle myös videotervehdyksen välityksellä, jonka voit liittää hakemuksen yhteyteen. Yhdistyksen sääntöjen mukaan ehdolle avoinna oleviin luottamustehtäviin voi ilmoittautua myös vasta paikan päällä syyskokouksessa.

Lisätietoja: toiminnanjohtaja Nea Leo, nea.leo@taku.fi, 044 066 4800