TAKU palkitsee tänäkin vuonna taide- ja kulttuurialan asiantuntijan, teon ja työnantajan. Kuka tai mikä taho mielestäsi ansaitsisi kunniamaininnan?

 

Tämä vuosi on ollut poikkeuksellinen ja erikoistilanne on vaikuttanut etenkin taide- ja kulttuurialoilla. TAKU kampanjoi keväällä pandemian kurittaman alan puolesta ja levitti tietoutta edustamiemme ammattilaisten tilanteesta #tuenkulttuuria ja #tuentapahtumia tunnisteilla.

Vuoden loppua kohden monia kysymysmerkkejä on edelleen ilmassa ja epätietoisuus tulevasta varjostaa alan työntekijöitä ja juuri siksi alan tekijöitä ja toimijoita on tärkeää nostaa esiin ja palkita. Asiantuntijoiden tekemä arvokas työ ja alan työnantajat ansaitsevat lisää näkyvyyttä!

 

TAKU jakaa kolme kunniamainintaa

Taide- ja kulttuurialan asiantuntija

Kunniamaininta annetaan henkilölle, joka on ansiokkaasti edustanut taide- ja kulttuurialan asiantuntijoita esimerkiksi pitkällä tai monipuolisella uralla sekä alaa kehittävillä ideoilla ja uusilla näkökulmilla.

Taide- ja kulttuurialan teko

Kunniamaininta annetaan esimerkiksi kollektiiville, kampanjalle, hankkeelle tai tapahtumalle, joka on nostanut esiin yhteiskunnallisesti merkittävän teeman tai taide- ja kulttuurialan merkitystä.

Taide- ja kulttuurialan työnantaja

Kunniamaininta annetaan taide- ja kulttuurialan reilulle työnantajalle, joka on omalla esimerkillään kehittänyt alan työympäristöä ja/tai omaa työpaikkaansa.

 

Ehdota meille asiantuntijaa, tekoa tai työnantajaa, joka mielestäsi ansaitsee kunniamaininnan. Kerro ehdotuksesi tällä lomakkeella viimeistään 31.10.2020.

Työelämäpalkintojen saajat ehdotusten joukosta valitsee TAKUn hallituksen jäsenistä koostuva raati. Muistathan myös perustella ehdotuksesi. Valinnat julkistetaan TAKUn syyskokouksen yhteydessä 20. marraskuuta.

Kiitos jo etukäteen ehdotuksistasi!

 

Vuoden 2019 palkitut

Taide- ja kulttuurialan asiantuntija

Flow Festivalin artistituotannon vastaava Maiju Talvisto

Taide ja kulttuurialan teko

Taidetestaajat-hanke

Taide- ja kulttuurialan työnantaja

Yhdenvertaisen kulttuurin puolesta ry/ Kulttuuria kaikille -palvelu.

Uutisen viime vuoden palkituista perusteluineen löydät täältä.