Akavan Erityisalat sekä sen jäsenyhdistykset TAKU mukaan lukien ovat mukana Akavan ulosmarsseissa 6.2.2024 Helsingissä, Turussa ja Tampereella.

Ulosmarsseilla vaadimme maan hallitusta palaamaan suomalaiselle neuvottelujen tielle ja etsimään tasapainoisempia vaihtoehtoja työelämäheikennyksille.

Akavalaiset ammattijärjestöt vastustavat mm. hallituksen kaavailemaa nk.  palkankorotusten vientimallia, määräaikaisten työsuhteiden solmimista ilman perustetta, henkilökohtaisen irtisanomisen helpottamista, paikallisen sopimisen hallitsematonta laajentamista sekä työttömyysturvan liian rajua ja nopeaa leikkaamista, ensimmäisen sairaslomapäivän palkattomuutta sekä aikuiskoulutustuen lakkauttamista.

– Keskusjärjestömme Akava on esittänyt maan hallitukselle perustellun ratkaisuehdotuksensa, mutta hallitus ei ole sitä noteerannut. Tämä on ollut iso pettymys. Akava on myös toistuvasti esittänyt hallitukselle vetoomuksensa neuvottelujen aloittamisesta, kertoo Akavan Erityisalojen edunvalvonta- ja lakipalveluiden johtaja Helena Lamponen.

Kutsumme jäsenemme osallistumaan ulosmarsseihin!

Akavan Erityisalojen järjestöpäätös antaa työsuhteisille ulosmarssijoille suojan: työnantaja ei saa kohdistaa osallistujaan minkäänlaisia painostustoimia. Jos työsi jatkuu klo 16 jälkeen, on sinun palattava työpaikallesi, kun ulosmarssiaika päättyy. Ulosmarssiin osallistuminen on jokaisen henkilökohtainen päätös.

Ulosmarssiin osallistumisesta ei makseta korvausta, eivätkä virkasuhteiset voi osallistua ulosmarssiin työaikanaan.

Huom. Ulosmarssin voi järjestää samanaikaisesti missä päin Suomea tahansa. On siis mahdollista koota oma työ- tai opiskeluyhteisö ilmaisemaan kantansa tämän asian puolesta!

Liity joukkoon 6. helmikuuta

Aika: tiistai 6.2. klo 14-16
Katso paikkakuntakohtaiset ohjeet: Helsinki, Turku, Tampere

Ulosmarssiin ei tarvitse ilmoittautua. Kussakin em. kaupungissa järjestetään lisäksi erillinen get-together -tilaisuus, johon on ilmoittauduttava 4.2. mennessä (klikkaa kaupungin nimeä ja pääset eteenpäin!).

Helsingissä järjestetään lisäksi iltatilaisuus opiskelijoille (ilmoittautuminen 30.1. mennessä).

#ParemmanTyöelämänPuolesta

Tervetuloa mukaan! Yhdessä olemme enemmän.

Onko sinulla kysyttävää painostustoimista? Voit soittaa arkisin klo 9-14 maksuttomaan numeroon:

Julkisen sektorin työsuhdeneuvonta p. 0800 135 380 tai
Yksityisen sektorin työsuhdeneuvonta p. 0800 135 350.

Mitä ulosmarssi tarkoittaa? Katso vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin >> 

Mitä ja miksi? Tervetuloa ulosmarsseihin liittyvään Akavan Erityisalojen jäsenwebinaariin 31.1. >>

Mediayhteydet: Helena Lamponen, johtaja, edunvalvonta- ja lakipalvelut, Akavan Erityisalat, helena.lamponen@akavanerityisalat.fi,  puh. 040 631 7660