TAKUn jäseniä lakossa ympäri Suomen: kuntasektorilla palkkaohjelmalle tarve!

Kunta-alan työntekijöiden palkat ovat laahanneet jäljessä jo vuosikausia. TAKUn edustamia taide- ja kulttuurialan asiantuntijoita arvostetaan juhlapuheissa, mutta palkassa arvostus ei näy. Asiaa vauhditetaan lakoilla ympäri Suomen, kun monissa kunnissa kuntien palveluksessa olevat työntekijät ja TAKUn jäsenet ovat lakossa.

Artikkelia päivitetään tilanteiden muuttuessa, viimeisin päivitys on tehty 14.4.

TAKUn jäsenistä lakossa ovat 6.-7.4., Turun, Rovaniemen, Jyväskylän ja Oulun kuntien palveluksessa työskentelevät jäsenet. Myöhemmin, ajalla 12.-13.4., lakkovuorossa ovat Tampere ja Kuopio. Lisäksi TAKUn kattojärjestö Akavan Erityisalat on antanut 14.4. uuden, kymmentä eri kaupunkia koskevan lakkovaroituksen. Tämä lakko toteutuu 3.–9.5., mikäli neuvotteluissa ei päästä sopuun ennen sitä. 

Miksi TAKUn jäsenet ovat lakossa?

Siksi, että vaativa asiantuntijatyötä tekevien korkeakoulutettujen asiantuntijoiden keskipalkat pyörivät vuodesta toiseen 2500 euron tuntumassa. Kunta-alan työntekijöiden palkat ovat laahanneet jäljessä jo vuosikausia. TAKUn edustamia taide- ja kulttuurialan asiantuntijoita arvostetaan juhlapuheissa, mutta palkassa arvostus ei näy. Asiaan on tultava muutos!

Tavanomaiset yleiskorotukset eivät kunta-alalla enää riitä, vaan täysin palkkakuoppaan jäänyt kuntasektori tarvitsee monivuotisen, kaikkia aloja koskevan palkkaohjelman korjaamaan räikeästi jälkeen jääneitä palkkoja lähemmäs muiden sektorien tasoa.

Kiitos, kun osallistut tai tuet lakkoamme! Tule mukaan myös lakkotapahtumiimme eri kaupungeissa! Tänään kokoonnumme myös Helsingissä Senaatintorille Palkkapäivä-tapahtumaan klo 17. Huomenna tapahtumia on Rovaniemellä, Oulussa ja Jyväskylässä.

Lue lisää ja ota yhteyttä!

Lue lisää lakoista, ajankohtaisesta tilanteesta ja paikallisista tapahtumista Akavan Erityisalojen sivuilta.
Katso täältä, kuinka haet lakkoavustusta!
Jäikö jokin epäselväksi, katso useimmin kysytyt kysymykset kuntasektorin lakosta.

Haluatko lisätietoa lakosta puhelimitse tai sähköpostitse? Ota yhteyttä Akavan Erityisalojen työsuhdeneuvontaan.

 

Edit: PK-seudun lakot piti alunperin olla 19.-25.4., mutta lakon alkua siirrettiin kahdella viikolla eteenpäin työministerin toimesta.