Taide- ja kulttuuriala on tehnyt valtavan määrän toimenpiteitä toteuttaakseen tapahtumat ja esitykset koronaturvallisesti. Ala noudattaa rajoituksia äärimmäisen tiukasti ja on ollut aktiivisesti luomassa turvallisen esitys- ja tapahtumatoiminnan mahdollistavia ohjeistuksia, joiden noudattamista myös valvotaan tarkasti.

Esityksiä ja konsertteja on turvallisuussyistä myyty koko syksy vajaille katsomoille kannattavuuden kustannuksella. Koko koronakriisin ajan taide- ja kulttuuritapahtumat ovat olleet vastuullisin ja turvallisin tapa kokoontua saman elämyksen äärelle - turvallisen välimatkan päähän kanssaosallistujista.

Edustamamme ala on halunnut olla edelläkävijä ja esimerkki turvallisuudessa sekä vastuullisuudessa. Taide- ja kulttuurialan tapahtumissa ei ole rajoitusten aikana todettu juuri lainkaan edes altistumisia, kiitos tarkasti noudatettujen turvatoimien. Kuitenkin taide- ja kulttuuritapahtumat ovat rajoitusten tiukentuessa jälleen ensimmäinen ja ainoa ala, jonka toiminta käytännössä kielletään. Rajoitukset ovat tarpeellisia koronakriisin leviämisvaiheessa, mutta pidämme erittäin ongelmallisena sitä, että eri alojen rajoitukset eivät joko lainsäädäntöhaasteista tai yleisestä tahtotilasta johtuen astu voimaan tehokkaasti ja samanaikaisesti.

Toistumassa on sama tilanne kuin keväällä ja kesällä: taide- ja kulttuuritapahtumat kielletään ensimmäisten joukossa ja ne käynnistyvät viimeisenä. Tämä on kohtuutonta ottaen huomioon tartuntatilastot sekä kirjaimellisesti ja huolellisesti noudattamamme rajoitukset.

Muistutamme, että taide- ja kulttuuritapahtumat ovat erittäin tärkeitä ihmisten hyvinvoinnille. Lisäksi ne ovat merkittäviä työllistäjä ja taloudellisen toimeentulon takaajia. Tällä kaikella on myös laajat kerrannaisvaikutukset.

#tuenturvallisiatapahtumia #tuenturvallistakulttuuria

#tuentapahtumia #tuenkulttuuria

Tuen turvallisia tapahtumia