TES-neuvottelukierroksen katsaus – tuntuvia palkankorotuksia luvassa monilla sopimusaloilla

Kevään TES-neuvottelukierros (TES, työehtosopimus) on hyvässä vauhdissa. Useille sopimusaloille on saatu sovittua tuntuvat palkankorotukset.

TAKUn jäsenistön kannalta keskeisistä sopimuksista on tähän mennessä saatu päätökseen valtion ja kuntien sopimukset. Myös yksityisten museoiden ja Kansallisgallerian sopimuksista on neuvottelutulos.

Kunta-alan viime vuonna neuvoteltuun työehtosopimukseen tuli uudelleen tarkistetut, kesäkuun alussa voimaan astuvat tuntuvat palkankorotukset. Lisäksi kaikille KVTES-sopimuksen piirissä oleville maksetaan kesäkuussa 476 euron suuruinen kertaerä.

Myös valtion työ- ja virkaehtosopimuksen piirissä olevien palkat nousevat toukokuussa tuntuvilla yleiskorotuksilla. Lisäksi huhtikuussa maksetaan kertaerä, joka on 12,2 prosenttia palkasta tai vähintään 500 euroa. 

Moni jäsenemme työskentelevät työpaikoissa, joissa sovelletaan joko valtion tai kuntien sopimusta. Nyt neuvotellut korotukset koskevat tällöin myös heitä, ellei työsopimuksissa ole erikseen sovittu muuta.  

Kaikki sopimusneuvottelu-uutiset löydät kootusti täältä>>

Lisätietoa työehtosopimuksista ja eri sopimusten yhteyshenkilöt Akavan Erityisaloissa >