Ensimmäistä kertaa järjestettävä ASK (17.5.) sukeltaa taide- ja kulttuurialan asiantuntijoiden työelämäkysymyksiin! Ohjelmassa keskusteluja, puheenvuoroja, inspiraatiota, vinkkejä sekä ajatustenvaihtoa. Varaa lippusi pian!
Miten luontoisedut otetaan huomioon osana kokonaispalkkaa? Mitä työntekijän kannattaa tietää, millaisia ovat verotuskäytännöt? Asiantuntijana Akavan Erityisalojen työmarkkinajuristi Anna Zibellini.
Reilut käytännöt ja avoimesti sopiminen ovat sekä työnantajan että työntekijän etu. Mitä jokaisen kannattaa siis tietää matkakustannus- ja ylityökorvauksista? Asiantuntijana Akavan Erityisalojen edunvalvonta- ja lakipalveluiden johtaja Helena Lamponen.
Palkkaneuvotteluihin kannattaa valmistautua huolella esim. hankkimalla tietoa alan yleisestä palkkatasosta. Mutta miten voi varautua neuvottelutilanteessa vaikuttaviin tunteisiin?Neuvottelukouluttaja-juristi Lottaliina Pokkinen kertoo saaneensa parhaat oppinsa Harvardista.
Taide- ja kulttuurialan korkeakoulutetut asiantuntijat arvostavat omaa työtään ja tuntevat sen merkityksen. Mutta miten on palkan laita? Jopa 57 % sanoo, ettei palkka vastaa työn vaativuutta.
Tuore EU-direktiivi lisää palkka-avoimuutta vähitellen. Millaista parannusta se tarkoittaa työntekijän asemaan? Hanna Koskenheimo kertoo myös, miten ammattijärjestöt tukevat jäseniään oman palkkatason tai palkkatoiveen määrittämisessä.
Työskenteletkö taide-, kulttuuri- tai tapahtuma-alalla asiantuntijatehtävissä? Tiedätkö, mitä kaikkea oman alasi ammattijärjestö TAKU tarjoaa jäsenilleen?
Kahden erilaisen taide- ja kulttuurialan organisaation edustajat, Inka Huttunen (Teosto) ja Leena-Kaisa Paananen (Taideyliopisto) kertovat hyvinvointia tukevista työarjen käytännöistä.