TAKUnjäsenet

Miten palkka-avoimuus kasvaa uuden EU-direktiivin myötä?  

30.11.2023

Tuore EU-direktiivi lisää palkka-avoimuutta vähitellen. Millaista parannusta se tarkoittaa työntekijän asemaan? Hanna Koskenheimo kertoo myös, miten ammattijärjestöt tukevat jäseniään oman palkkatason tai palkkatoiveen määrittämisessä.

Opi perustelemaan osaamisesi taide- ja kulttuurialan asiantuntijatyön palkkaneuvotteluissa

27.11.2023

Miten asiantuntijatyön merkitystä ja hyötyjä voi perustella? Onko asiantuntijabrändillä merkitystä? Emmi Harjuniemi kertoo parhaat vinkkinsä.

Näin menestyt palkkaneuvotteluissa 

27.11.2023

Palkkaneuvotteluihin kannattaa valmistautua huolella esim. hankkimalla tietoa alan yleisestä palkkatasosta. Mutta miten voi varautua neuvottelutilanteessa vaikuttaviin tunteisiin?Neuvottelukouluttaja-juristi Lottaliina Pokkinen kertoo saaneensa parhaat oppinsa Harvardista.

Tunnetko matka- ja ylityökorvauskäytännöt?

27.11.2023

Reilut käytännöt ja avoimesti sopiminen ovat sekä työnantajan että työntekijän etu. Mitä jokaisen kannattaa siis tietää matkakustannus- ja ylityökorvauksista? Asiantuntijana Akavan Erityisalojen edunvalvonta- ja lakipalveluiden johtaja Helena Lamponen.

Näin hyödynnät luontoisedut osana kokonaispalkkaa

27.11.2023

Miten luontoisedut otetaan huomioon osana kokonaispalkkaa? Mitä työntekijän kannattaa tietää, millaisia ovat verotuskäytännöt? Asiantuntijana Akavan Erityisalojen työmarkkinajuristi Anna Zibellini.

Näkökulmia hyvinvointia tukevaan työkulttuuriin 

28.9.2023

Kahden erilaisen taide- ja kulttuurialan organisaation edustajat, Inka Huttunen (Teosto) ja Leena-Kaisa Paananen (Taideyliopisto) kertovat hyvinvointia tukevista työarjen käytännöistä.

Toiminnanjohtaja Nea Leo, TAKU ry. Kuvaaja Kerttu Penttilä.

Ammattijärjestön jäsenyys tuo turvaa epävarmoina aikoina 

16.8.2023

Nykyisen hallituksen tavoitteet luovat epävarmuutta työntekijän asemaan. Ammattijärjestön jäsenyys on nyt ajankohtaisempaa kuin aikoihin.

Kattava työkalupakki luovan alan toimijoille! 

24.5.2023

Tarvitsetko osaamista apurahahakemuksen tai portfolion tekemiseen, pitchaukseen tai brändäykseen? Tai ehkä pohdit yritystoiminnan ympäristöä ja sidosryhmiä? Täältä löydät muhkeat työkalupakit! 

Harjoittelijoiden aseman parantaminen on osa työnantajavastuuta 

25.4.2023

Vaativan työn teettäminen palkattomilla harjoittelijoilla on laaja epäkohta taide- ja kulttuurialalla. Resurssipula ei riitä selitykseksi suoranaiselle hyväksikäytölle. Työharjoitteluiden oikeudenmukaisuus edellyttää asian näkemistä osana työnantajavastuuta.