Työnhakutyöpaja kulttuuri- ja museoalan osaajille

07loka16:0019:15Työnhakutyöpaja kulttuuri- ja museoalan osaajille

Aika

(Keskiviikko) 16:00 - 19:15(GMT+03:00)

Tapahtuman tiedot

Tule mukaan työnhaku-työpajaamme kuulemaan vinkit LinkedIn:n tehokkaaseen käyttöön ja/tai hiomaan työnhakuasiakirjasi kuntoon!

Aika: 7.10.2020, klo 16-19
Paikka: Zoom verkossa

Tervetuloa työnhakutyöpajaamme, joka jakautuu kahteen toisiaan täydentävään osioon. Ensimmäisen tunnin aikana tutustumme LinkedIn-käyttöön. Tämän jälkeen UP Partnersin uravalmentajat käyvät läpi henkilökohtaisesti kanssasi CV:si tai työhakemuksesi ja antavat sinulle henkilökohtaisesti konkreettisia kehitysehdotuksia ja vinkkejä. Voit osallistua pelkästään LinkedIn-osioon tai vain CV:n tai hakemuksen kommentointiin, mutta parhaan hyödyn saat osallistumalla molempiin osioihin.

LinkedIn-työpaja klo 16-17

LinkedIn on ollut jo vuosien ajan merkittävä asiantuntijakanava, jossa eri alojen osaajat ja organisaatiot kohtaavat. Nykyisin LinkedInissä on osaajia kaikilta työelämän osa-alueilta. LinkedIn mahdollistaa oman osaamisen esiin tuomisen niin oman työ- ja koulutushistorian kautta kuin myös osallistumalla itseään kiinnostaviin keskusteluihin. LinkedIn antaa hyviä mahdollisuuksia työllistymiselle tai muuten uuden oppimiselle.

LinkedIn-työpajassa tutustutaan LinkedIniin työnhakijan ja rekrytoijan näkökulmasta. Mitä hyötyjä LinkedInnistä on niin työnhakijalle kuin myös työssä olevalle sekä, millä erilaisilla tavoilla LinkedIniä voi hyödyntää? Käymme konkreettisesti läpi hyötyjä, joita LinkedInin käytöstä voi saada työnhakuvaiheessa ja myöhemminkin. Lisäksi tutustumme käytännön läheisesti LinkedIn-profiilin luomiseen ja siihen, mitä tulisi huomioida omaa profiilia rakentaessa ja miksi. Tutustumme LinkedIn-profiiliin myös rekrytoijan näkökulmasta – mitä sinun tulisi huomioida, jotta rekrytoija löytää sinut.

Koulutuksen aikana voit täydentää omaa LinkedIn-profiiliasi. Valmistauduthan koulutukseen luomalla itsellesi LinkedIn-profiilin jo ennakkoon.

Valmentajana Jarkko Dahlström

Jarkko Dahlström on toiminut rekrytoinnin, työnantajakuvan ja sosiaalisen median asiantuntijana yli 10 vuoden ajan. Hän on tehnyt käytännön rekrytointi- ja työnantajakuvatyötä erilaisissa organisaatioissa sekä kouluttanut rekrytoinnin käytäntöjä sekä strategiaa. Rekrytoinnin kokemusta ja näkemystä hänellä on erilaisilta toimialoilta niin yksityiseltä kuin julkiseltakin sektorilta. Lisäksi hän on valmentanut sosiaalisen median hyödyntämistä organisaatioissa ja työnhakijoille. Jarkko on käyttänyt LinkedIniä työssään vuodesta 2008 lähtien. LinkedIniä hyödyntäen hän on etsinyt osaajia työtehtäviin, kehittänyt omaa ja muiden osaamista sekä hyödyntänyt kanavaa markkinoinnillisesti. Lisäksi hän kouluttanut LinkedInin käyttöä organisaatioissa sekä työnhakijoille. Jarkolla on valmennuksissa käytännönläheinen ote, joka antaa kaikille mahdollisuuden oppia ja kehittyä. Tutustu Jarkon taustaan.

Jarkko Dahlström

CV- ja työhakemus -klinikka klo 17-19

LinkedIn työpajan jälkeen UP uravalmentajat Tytti Kaivola ja Reetta Viinanen
esittäytyvät ja kertovat CV- ja työhakemusklinikan kulusta ja muutaman seikan ansioluetteloista ja työhakemuksista.

Tämän jälkeen sinun on mahdollista saada henkilökohtaisesti kommentit ansioluetteloosi tai työhakemukseesi (sinä valitset kumpaan) ja myös konkreettisia kehitysvinkkejä sekä ehdotuksia. Kommentointi tapahtuu kahden kesken uravalmentajan kanssa Zoom:n ”pienhuoneessa”. Sinulle on varattu 10 minuuttia tehokasta työskentelyaikaa uravalmentajan kanssa aikavälillä klo 17-19. Ilmoittautumisen yhteydessä varaat itsellesi sopivan 10 minuutin ajan.

Jotta saat ansioluetteloosi tai työhakemukseesi parhaimmat vinkit, toimitathan dokumentin ennakkoon meille jo ilmoittautumisen yhteydessä, jotta uravalmentajat ehtivät tutustua ansioluetteloosi tai työhakemukseesi ja miettiä täsmäkommentit ennakkoon.

Tule ottamaan asiantuntijoiden vinkit työnhakuasiakirjaasi varten talteen!

Ilmoittaudu mukaan

Ilmoittaudu työpajaan tästä. Ilmoittautuminen työpajaan on auki 29.9. saakka.

Mukaan LinkedIn-osioon ja CV- ja työhakemus -klinikkaan mahtuu 10 TAKUn jäsentä. Voit osallistua osioista vain toiseen tai myös molempiin.

Jos osallistut LinkedIn-osioon, luothan LinkedIn-profiilisi jo ennakkoon valmiiksi. Akavan Erityisalojen urapalveluissa käytössäsi on havainnollistavia ohjeita, joilla pääset profiilin luomisessa alkuun, jos sinulla ei profiilia vielä ole. Urapalveluihin pääset kirjautumaan sähköpostiosoitteellasi ja salasanalla. Jos kirjaudun palveluun ensimmäistä kertaa, pääset kirjautumaan sinne jäsennumerollasi.
Tässä linkit Urapalveluiden ohjeisiin, joilla pääset profiilin luomisessa alkuun.
LinkedIn-profiili – muutama vinkki aloittelijoille
https://www.urapalvelut.fi/akavanerityisalat/portal/show.aspx?id=2
LinkedIn-profiili tietopaketti
https://www.urapalvelut.fi/akavanerityisalat/portal/show.aspx?id=13

Jos osallistut henkilökohtaiseen tuokioon uravalmentajan kanssa, toimitathan jo ilmoittautumisen yhteydessä meille ansioluettelosi tai työhakemuksesi riippuen siitä kumpaan kommentteja haluat, jotta uravalmentaja ehtii tutustua siihen ennakkoon ja saat parhaimmat vinkit käyttöösi.

Työpaja järjestetään yhteistyössä Museoalan ammattiliiton MAL ry:n kanssa.

Turvallisen tilan periaatteemme

Huomioithan, että noudatamme tilaisuuksissamme Turvallisen tilan periaatteita. Voit tutustua periaatteisiimme tästä. Jos koet tilaisuuksissamme häiritsevää käyttäytymistä, voit ilmoittaa asiasta TAKUlle tällä lomakkeella.

Lisätietoja:

Mari Kettunen | mari.kettunen@taku.fi | puh. 044 777 8679