Taide- ja kulttuurialan palveluiden tuotteistaminen - osa 1

10loka14:0016:30Taide- ja kulttuurialan palveluiden tuotteistaminen - osa 1Palvelutuotteen kehittäminen, hinnoittelu, myynti ja markkinointi

Aika

(Keskiviikko) 14:00 - 16:30(GMT+03:00)

Sijainti

TAKU ry:n toimisto

Tapahtuman tiedot

Aika: keskiviikko 10.10. klo 14.00-16.30 ja torstai 1.11. klo 14.00-17.00
Paikka: TAKUn toimisto, Pohjoisesplanadi 21 b 7, 00100 Helsinki

Taide- ja kulttuurialalle räätälöidyn palveluiden tuotteistamiskoulutuksen keskiössä ovat osallistujien palvelutuotteiden kehittäminen, niiden hinnoittelu, myynti ja markkinointi. Tuotteistamisella tarkoitetaan tässä palvelun tekemistä myytäväksi, asiakas- ja markkinatarpeisiin vastaavaksi ja tutkimusta sekä kokemuksia hyödyntäväksi tuotteeksi.

Koulutus on suunnattu erityisesti kulttuurialan eri toimijoiden edustajille sekä taide- ja kulttuurialalla toimiville itsenäisille ammatinharjoittajille/yrittäjille.

Kahden iltapäivän mittainen koulutus vaatii osallistumisen molempina kokoontumiskertoina. Välissä osallistujille annetaan itsenäinen kehitystehtävä. Tämä ilmoittautuminen koskee koulutuksen molempia osia.

Koulutuksen tarkempi sisältö määräytyy ilmoittautumiskysymysten mukaan tapahtuvan räätälöinnin pohjalta, vastaathan siis kysymyksiin huolella, jotta koulutus vastaa mahdollisimman hyvin tarpeitasi.

Koulutuksen sisällöt:

Koulutuksen painotukset riippuvat osallistujista ja heidän tarpeistaan. Loput aiheet käydään läpi kevyemmin.

  • Palvelutuotteen kehittämisen valmistelu
  • Palvelutuotteen kehittämistä tukevia työkaluja ja menetelmiä
  • Palvelutuotteen myytävyys ja brändäys, miten ja miksi
  • Palvelutuotteen hinnoittelu
  • Palvelutuotteen suojauskysymykset
  • Palvelutuotteen myynti ja markkinointi
  • Taide- ja kulttuurialan palveluiden tuotteistamisen erityiskysymyksiä

Koulutuksen tavoitteena on saada työkaluja ja rakennetta osallistujien kulttuuripalveluiden tuotantoon.

Ohjelma:

OSA 1, ke 10.10.

klo 13:45 kahvitarjoilu

klo 14:00 koulutus alkaa
Palvelutuotteen kehittämisen valmistelu, työkaluja ja menetelmiä, brändäys, myytävyys ja hinnoittelu, taide- ja kulttuurialan palveluiden tuotteistamisen erityiskysymyksiä, osallistujien mukaan räätälöity sisältö määräytyy pitkälle ennakkokysymysten vastausten pohjalta

klo 16:30 koulutus päättyy

välissä itsenäinen kehitystehtävä

OSA 2, to 1.11.

klo 13:45 kahvitarjoilu

klo 14:00 koulutus alkaa
Palvelutuotteen myynti ja markkinointi, suojauskysymyksiä, taide- ja kulttuurialan palveluiden tuotteistamisen erityiskysymyksiä, sisältö määräytyy pitkälle kehittämistehtävien ja kunkin palvelutuotteen kehittämisen vaiheen pohjalta

klo 17:00 koulutus päättyy

Kouluttajana toimii Johanna Wahlbeck / Oivallamme Consulting.
Hän on toiminut vuosikymmeniä kulttuurialalla (mm. taidemuseotyössä ennen yrittäjäksi hyppäämistä) ja hän tietää minkälaisten kysymysten kanssa yleensä alan palveluiden tuotteistamisessa painitaan. Johanna on taidefilosofi (FM), taidekasvatuksen tohtorikoulutettava, kuvataideterapeutti ja työnohjaaja. Johanna on muiden alaansa liittyvien koulutusten lisäksi käynyt tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon, opiskellut myös kulttuurimarkkinointia sekä kulttuurijohtamista ja yrittäjänä luo jatkuvasti uusia tuotteita.

Mukaan mahtuu 14 TAKUn jäsentä. Lisäksi varasijoille otetaan kaksi. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja varasijalla oleville ilmoitetaan erikseen. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 2.10..

Ilmoittaudu tästä osiin 1 & 2!

 

Lisätietoja:
Sini Myllyniemi
sini.myllynemi@taku.fi
puh. 040 561 8967