Moninaisuus-koulutus

06huhti17:0019:00Moninaisuus-koulutusKohti yhdenvertaisempaa taide- ja kulttuurikenttää

Aika

(Maanantai) 17:00 - 19:00(GMT+03:00)

Sijainti

TAKUn toimisto

Tapahtuman tiedot

Moninaisuuskoulutus: Kohti yhdenvertaisempaa taide- ja kulttuurikenttää

Aika: ma 6.4.20 klo 17.00-18.30
Paikka: livestream (koronavirusepidemiasta johtuen, koulutus toteutetaan aiemmista tiedoista poiketen pelkästään striimin välityksellä)

Tervetuloa oppimaan yhdenvertaisuudesta ja siitä, kuinka taide- ja kulttuurialalla voidaan huomioida paremmin yhteiskunnassa olevaa moninaisuutta!

Koulutuksessa tutustutaan keskeisiin moninaisuuteen liittyviin termeihin, käydään yhdenvertaisuutta koskevaa lainsäädäntöä läpi ja keskustellaan siitä miten taide- ja kulttuurikenttä voisi huomioida paremmin yhteiskunnassa olevaa moninaisuutta. Yhdessä mietitään konkreettisia keinoja, miten osallistujat voivat kehittää inklusiivisia käytäntöjä esimerkiksi kulttuuripalveluiden suunnittelussa tai tapahtumien järjestämisessä. Osana koulutusta mietitään myös, miten omat asenteet ja etuoikeudet vaikuttavat moninaisuuden tunnistamiseen sekä miten muutos tapahtuu organisaatioissa.

Koulutuksesta saat vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin:

  • Mitä moninaisuus ja yhdenvertaisuus tarkoittavat?
  • Miten moninaisuutta ja saavutettavuutta voi huomioida ja edistää taide- ja kulttuurialalla?
  • Miten voi muuttaa omia käytäntöjä inklusiivisemmaksi?

Kouluttajana toimii taiteilija ja moninaisuusasiantuntija Martina Marti. Hän on työskennellyt taide- ja kulttuurialalla sekä Suomessa että ulkomailla erilaisissa tehtävissä mm. teatteriohjaajana, tuottajana, kuraattorina, kääntäjänä ja moninaisuuskouluttajana. Vuosina 2017-2019 hän työskenteli Kulttuuria kaikille -palvelussa ja toteutti moninaisuutta edistävän Avaus-hankkeen.

Koulutus on vain jäsenillemme.

Ilmoittaudu koulutukseen seuraamaan striimiä ennakkoon viimeistään 31.3. Lähetämme sinulle lähempänä koulutusta linkin, jolla pääset liittymään virtuaaliseen webinaarihuoneeseen. Koulutuksen luento-osuudesta tehdään tallenne, joka on vain koulutukseen ennakkoon ilmoittautuneiden käytössä.

Lisätietoja:

Mari Kettunen | mari.kettunen@taku.fi | puh. 044 777 8679