Miten yhdenvertaisuus ohjaa suunnittelutyötä?

04marras15:3017:00Miten yhdenvertaisuus ohjaa suunnittelutyötä?Näkökulmia kuntasektorille ja järjestöille

Aika

(Torstai) 15:30 - 17:00(GMT+02:00)

Sijainti

Webinaari

Tapahtuman tiedot

Aika: 4.11. klo 15.30-17
Paikka: Zoom

Tervetuloa TAKUn jäsenkoulutukseen, jossa saat uusia näkökulmia, vertaistukea ja tietoa siitä, miten tarttuisit omassa järjestössäsi tai kunnassasi toimeen yhdenvertaisuuden edistämiseksi. Asiantuntijoina koulutuksessa toimivat Merja Niemelä (Oulun kaupunki) ja tuottaja-kuraattori Tatiana Solovieva

Koulutuksessa perehdyt siihen, miten tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen liittyvät toimenpiteet rakentavat kaupungin suunnittelutyötä eri toimialoilla. Lisäksi tutustut yhdenvertaisuustyön toimiviin tuloksiin Oulusta. 

Opit myös suunnittelutyön yhdenvertaisuuden näkökulmista esimerkiksi viestinnän, kielen ja eri osallistujaryhmien saavutettavuuden osalta. Esimerkin avulla kuulet, miten eri ryhmät tavoitetaan kaupungin viestinnän kanavissa, mitä täytyy huomioida käytettävissä olevan ajan, budjetin ja henkilöstöresurssien osalta, ja miten tulevaisuudessa yhdenvertaisesta suunnittelutyöstä tulisi normi?

Kouluttajat:

Merja Niemelä työskentelee Oulun kaupungilla vuorovaikutussuunnittelijana ja tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnan valmistelijana. Lisäksi työhön sisältyy kaupungin avoimen hallinnon edistäminen ja työryhmätyöskentelyn koordinaatiotehtävät sekä osallisuuden ja vuorovaikutuksen suunnittelua. Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyössä Niemelä koordinoi kaupungin palveluja koskevan, toiminnallisen tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden suunnittelutyötä ja arviointia. Hän on suorittanut Helsingin yliopiston Tasova-hankkeessa tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusasiantuntija -kokonaisuuden.

Tatiana Solovieva on kulttuurialan monikielinen ammattilainen, joka on hiljattain työskennellyt Helsingin kaupungilla Kulttuurin kummilapset -hankkeessa. Lisäksi hän mukana Catalysti ry:ssä (Transcultural Artists in Finland) ja toimii tällä hetkellä freelancerina tuottaja-kuraattorina Helsingin Annantalon näyttelyprojektissa. Solovieva on käynyt Kulttuuria kaikille -palvelun Diversity Agent -kurssin.

Zoom-koulutukseen mahtuu 30 TAKUn jäsentä. Ilmoittauduthan viimeistään tiistaina 2.11.

Maksuttoman koulutuksen jäsenilleen tuottaa TAKU ry. Koulutus on neliosaisen tapahtumasarjan toinen osa, joka on suunnattu erityisesti kuntasektorilla ja järjestöissä työskenteleville jäsenillemme.

Lisätietoja:
Vilja Byström
puh. 040 561 8967
vilja.bystrom@taku.fi