TAKUn Kulttuurikahvit

03marras08:3009:30TAKUn KulttuurikahvitKeskustelua taide- ja kulttuurialan yliopistokoulutuksen resurssipulasta

Aika

(Torstai) 08:30 - 09:30(GMT+02:00)

Tapahtuman tiedot

Aika: to 3.11. klo 8.30-9.30
Paikka: Zoom-webinaari

Kaipaatko keskustelua ja ajatustenvaihtoa taide- ja kulttuurialan kysymyksistä? Sukellamme tasaisin väliajoin alan ajankohtaisiin teemoihin suosittujen TAKUn Kulttuurikahvien merkeissä! Tervetuloa mukaan!

Marraskuun Kulttuurikahveilla pureudumme taide- ja kulttuurialojen yliopistokoulutusta piinaavaan resurssipulaan – mitä seurauksia korkeakouluihin kohdistuneilla leikkauksilla on ollut? Mitä menetämme, jos tiedeyliopistojen taide- ja kulttuurialojen koulutus ja tutkimus näivettyvät? Millainen tilanne yliopistoilla on tällä hetkellä? Mitä resurssipulassa on taustalla, ja miltä taide- ja kulttuurialojen yliopistokoulutuksen tulevaisuus näyttää?

Alustajana toimii Helsingin yliopiston teatteritieteen professori Hanna Korsberg, joka on julkisessa keskustelussa tuonut aktiivisesti esiin ko. alojen merkitystä yhteiskunnalle. Toisena alustajana toimii Helsingin yliopiston alumni Laura Serkosalo, joka työskentelee Tekstin talon, kirjallisuuden kentän monet toimijat saman katon alle tuovan organisaation toiminnanjohtajana. Serkosalo peilaa taide- ja kulttuurialan yliopistokoulutuksen merkitystä asiantuntijatyön vaatimuksiin.

Keskustelua ohjaa TAKUn järjestökoordinaattori Helmi Saukkoriipi, joka on Helsingin yliopiston alumni yleisestä kirjallisuustieteestä.

Kulttuurikahveilla myös osallistujilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja kommentteja aiheesta livenä tai ennakkoon. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton, eikä edellytä TAKUn jäsenyyttäKutsu siis seuraksi myös kollegasi ja kaverisi!

Liity mukaan Zoom-keskusteluun >> (Meeting ID: 827 2747 1385)

Lisätietoja: Helmi Saukkoriipi, helmi.saukkoriipi@taku.fi, puh. 040 561 8967