Keskustelua työharjoittelujen hyvistä käytännöistä taide- ja kulttuurialoilla

19huhti08:3009:30Keskustelua työharjoittelujen hyvistä käytännöistä taide- ja kulttuurialoillaTAKUn kulttuurikahvit

Aika

(Keskiviikko) 08:30 - 09:30(GMT+03:00)

Tapahtuman tiedot

Aika:  keskiviikko 19.4. klo 8.30–9.30  
Paikka:  Zoom-etäyhteys

Tervetuloa keskustelemaan työharjoittelujen hyvistä käytännöistä taide- ja kulttuurialoilla. Voit osallistua keskusteluun olit sitten opiskelija, korkeakoulun henkilökuntaa tai harjoittelupaikkoja tarjoavan organisaation edustaja.

Parhaimmillaan työharjoittelut tarjoavat opiskelijoille mahdollisuuden saada arvokasta käytännön kokemusta sekä saada vahvistusta omiin uratoiveisiinsa ja verkostoitua. Työpaikat sen sijaan saavat mahdollisuuden hyödyntää opiskelijoiden tuoreita näkemyksiä ja osaamista. Organisaatiot tulevat harjoitteluiden kautta tutuksi opiskelijoiden keskuudessa ja tätä kautta syntyy myös yksi toimiva rekrytointiväylä.

Hyvän työharjoittelun keskiössä ovat opiskelijan ja harjoitteluohjaajan luottamuksellinen suhde, yhteiset tavoitteet sekä reilut työehdot ja palkkaus.

Aiheesta ovat keskustelemassa kulttuurituotannon tutkinto- ja tiimivastaava, lehtori Leena Björkqvist Metropoliasta sekä taiteiden tutkimuksen maisteriohjelman työharjoittelujaksoista vastaava, teatteritieteen professori Hanna Korsberg Helsingin yliopistosta. Keskustelua moderoi TAKUn järjestökoordinaattori Helmi Saukkoriipi.

Osallistujilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä aiheesta livenä tai ennakkoon. Tule mukaan!

Ilmoittaudu viimeistään ti 18.4. klo 12 >>

Zoom-linkki lähetetään kaikille ilmoittautuneille viimeistään päivää ennen tilaisuutta.

>> Olethan jo tutustunut TAKUn Hyvän harjoittelun ABC -oppaaseen? Opas auttaa sekä opiskelijaa että organisaatioita reilun harjoittelun sopimisessa. Löydät mm. mallit työharjoittelu- ja työsopimuksen laatimiseen.
>> Tiedäthän, että TAKU suosittelee täysiaikaisen harjoittelijan vähimmäispalkaksi Kelan työssäoloehdon vähimmäispalkan mukaista palkkaa (1331 €/kk vuonna 2023). Harjoittelijalle voidaan maksaa myös tätä enemmän.

Lisätietoja helmi.saukkoriipi@taku.fi