TAKUn uudeksi järjestökoordinaattoriksi valittiin filosofian maisteri Helmi Saukkoriipi, joka aloitti työnsä 1.4.

Helmi toimii TAKUn järjestökoordinaattorina Vilja Byströmin perhevapaan ajan 1.4.2022 alkaen. Saukkoriipi on valmistunut Helsingin yliopiston taiteiden tutkimuksesta pääaineenaan yleinen kirjallisuustiede. Hän on taide- ja kulttuurialan ammattilainen, joka on erikoistunut alan hallinnollisiin tehtäviin, viestintään ja kulttuurijournalismiin.

Kuvassa TAKUn uusi järjestökoordinaattori Helmi Saukkoriipi

Saukkoriipi siirtyy TAKUlle sirkuskoulu Circus Helsingiltä, jossa hän työskenteli opintosihteeri-tiedottajana. Päivätyön ohessa Saukkoriipi toimii kulttuurilehti Mustekalan toisena päätoimittajana ja freelance-kriitikkona. Hänellä on laaja tietotaito taiteen eri lajeihin mm. esittäviin taiteisiin, kirjallisuuteen ja kuvataiteisiin sekä kentän erityispiirteisiin. Saukkoriipin vastuulla TAKUssa on mm. opiskelijayhteistyö, ja hän on omana opiskeluaikanaan ollut aktiivi niin ainejärjestössä, opiskelijalehden toimituksessa kuin opiskelijateatterissakin.

”Odotan innolla työskentelyä TAKUssa taide- ja kulttuurialan edunvalvonnan parissa. Taide- ja kulttuurialan ammattilaisilla on valtavasti osaamista. Alalle päädytään monista eri koulutustaustoista ja erilaisten urapolkujen kautta. On hienoa päästä tutustumaan TAKUn laajaan jäsenistöön ja tekemään töitä erilaisten sidosryhmien, etenkin opiskelijajäsenten kanssa.”

***

Jos haluat olla yhteydessä Helmiin, tavoitat hänet osoitteesta helmi.saukkoriipi@taku.fi.

TAKUn henkilöstön yhteystiedot.