Puheenjohtajan terveiset – murroksen keskellä vaikuttamisen paikka

Vuoden alusta TAKUn toimintaa on luotsannut puheenjohtajana Piia Lääveri, joka valittiin puheenjohtajaksi kolmen vuoden hallitustyöskentelyn jälkeen. Tulevana vuonna TAKUn edunvalvonnan fokus on alan rahoituksen turvaamisessa ja erityisesti TAKUn jäsenissä mm. jäsenten työn arvostuksen lisäämisessä ja paremmissa palkoissa.

Piia Lääveri, TAKUn puheenjohtaja

”Aloitin vuoden alusta TAKUn puheenjohtajana kolmen TAKUn hallituksessa vietetyn vuoden jälkeen. Vaikka tilanne taide- ja kulttuurialalla on monella tavoin vaikea – koronan aiheuttamat kulttuurialan sulut, kulttuurin rahoituksen uudistamisen langettava varjo leikkauksista sekä koronankin esille tuoma epätyypillisten työsuhteen tekijöiden heikko sosiaaliturva, tartun silti puheenjohtajan pestiin tarmolla.

"Olemme murroksessa, joka tarjoaa paikan vaikuttaa", TAKUn hallituksen puheenjohtaja Piia Lääveri.

Olemme murroksessa, joka tarjoaa paikan vaikuttaa. Vaikka koronasulut ovat riepotellet alaa, ovat taide- ja kulttuurialan organisaatiot saaneet myös entistä enemmän näkyvyyttä ja taiteen ja kulttuurin tarjoamien elämysten puuttuminen on osoittanut suomalaisille niiden merkityksellisyyden elämässämme.

 

Uusi hallituksemme on ehtinyt jo kertaalleen kokoontua alan edunvalvonnan tiimoilta ja myös toisiimme tutustuen. Edunvalvonnassa TAKUn tähtäin on koronaan liittyvien korvausten ja sulkujen purun lisäksi myös pitkäkestoisessa työssä, esimerkiksi freelancereiden ja itsensä työllistäjien sosiaaliturvan parantamisessa. Lisäksi suunnittelimme hallituksen kokouksessa tulevan vuoden teemoja, joista yhtenä suurena ainakin kulttuurialan palkkojen puolesta kampanjointi. Koko taide- ja kulttuuriala ansaitsee näyttävän kunnianpalautuksen, mutta erityisesti haluamme fokusoida teihin jäsenet – työnne arvostuksen lisäämiseen ja parempien palkkojen puolesta kampanjointiin.

 

Työskentelen Ruisrockin vastaavana tuottajana, joten odotan erittäin kiireistä vuotta paitsi luottamustoimessa niin myös työelämässä. Olemme käynnistäneet tapahtuman tuotannon täysillä ja vihdoin myös kaikki ihanat kollegani ovat täysimääräisesti töissä. Ensi kesästä on eri puolilla kulttuurin kenttää povattu kaikkien aikojen tapahtumakesää. Luottamus taide- ja kulttuurialan renessanssiin kahden koronavuoden jälkeen on siis suuri!”

 

Yhteistyöterveisin,

Piia Lääveri

***

Piia työskentelee Ruisrockin vastaavana tuottajana ja hänen vastuullaan ovat erityisesti tapahtuman hallinto sekä markkinointiviestinnän tiimin vetäminen. Piialla on pitkä työhistoria taide- ja kulttuuritapahtumien tuotannon parista ja vuosina ennen Ruisrockia hän on työskennellyt mm. Lux Helsinki -valotapahtumassa, Maailma Kylässä -festivaalilla sekä Flow Festivalilla. Koulutukseltaan Piia on musiikin maisteri kansainvälisestä Arts Management -ohjelmasta Taideyliopistosta sekä kulttuurituottaja. Viimeisen vuoden ajan Piia on opiskellut tulevaisuudentutkimusta. TAKUn lisäksi Piia on LiveFIN ry:n hallituksessa viemässä elävän musiikin alaa eteenpäin.

Tarkista Piian ja TAKUn hallituksen jäsenten yhteystiedot.