Mielen hyvinvoinnin tapahtumia taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-ammattilaisille syksyllä 2024!

Syksyllä 2024 taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-aloilla työskenteleville on luvassa mielen hyvinvointia ja työkykyä tukevia tapahtumia eri puolilla Suomea.

Ryhmiä ja tapahtumia on runsaasti:

  1. Yhteensä 12 valmennus- ja vertaisryhmää taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-alojen apurahan saajille, ammatinharjoittajille, freelancereille ja itsensätyöllistäjille.
  2. Työhyvinvointipäivät Tamperella, Rovaniemellä, Turussa ja Helsingissä.
  3. Mielenterveyden ensiapu 2® – Haavoittuva mieli -koulutukset Helsingissä, Kajaanissa ja Porissa.

Työterveyslaitos järjestää maksuttomat tapahtumat osana Mielenterveyden työkalupakki -hanketta.

Valmennus- ja vertaisryhmät taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-alojen itsensätyöllistäjille

Tervetuloa työkykyä tukevaan valmennus- ja vertaisryhmään, jossa aiheena on mielen hyvinvointi ja työkyvyn tukeminen!

Ryhmät kokoontuvat syksyllä Helsingissä, Joensuussa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Rovaniemellä, Seinäjoella ja Tampereella. Lisäksi järjestetään etänä kokoontuvia ryhmiä, jotka toteutetaan kolmella eri kielellä: suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Jokainen valmennus- ja vertaisryhmä kokoontuu kuusi kertaa. Tapaamiset ajoittuvat kolmen kuukauden ajanjaksolle ja osallistuminen on maksutonta.

Ilmoittautuminen on avoinna 1.–10.8.2024. Jokaiseen ryhmään otetaan 10 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

HUOM! Jyväskylässä 6.8. aloittavaan ryhmään ilmoittautuminen on jo 10.–20.6.

IImoittautumistiedot ja linkit löytyvät Taiken sivuilta >>

Työhyvinvointipäivät Tampereella, Rovaniemellä, Turussa ja Helsingissä

Maksuttomat työhyvinvointipäivät tarjoavat taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-aloilla työskenteleville mahdollisuuden oman työhyvinvoinnin pohtimiseen. Ohjelma vaihtelee hieman paikkakunnittain, mutta sisältö koostuu  asiantuntijapuheenvuoroista, jaksamista tukevista työpajoista sekä mielen ja kehon palautumisen harjoitteista.

Työhyvinvointipäivät tarjoavat myös mahdollisuuden yhteisölliseen vertaiskohtaamiseen ja verkostoitumiseen. Päivä sisältää lounaan ja kahvit.

Työhyvinvointipäivien ajankohdat:

  • Tampere 9.9.2024, klo 9.30–16
  • Rovaniemi 7.10.2024, klo 9.30–16
  • Turku 23.10.2024, klo 9.30–16
  • Helsinki 18.11.2024, klo 9.30–16

Ilmoittautuminen aukeaa 12.8.2024 ja sulkeutuu kaksi viikkoa ennen tapahtumaa. Lisätietoja tulee Taiken sivuille elokuussa: Mielen hyvinvoinnin ja työkyvyn tukeminen taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-alalla (taike.fi)

Mielenterveyden ensiapu 2® – Haavoittuva mieli -koulutukset

Mielenterveyden ensiapu 2® – Haavoittuva mieli -koulutuksia järjestetään syksyllä Porissa, Kajaanissa ja Helsingissä.  Koulutus sisältää tietoa yleisimmistä mielenterveyden häiriöistä ja antaa valmiuksia avun tarpeen arviointiin ja hankkimiseen. Koulutus on suunnattu taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-aloilla työskenteleville ja on osallistujille maksuton.

Koulutus on Mieli ry:n rekisteröimä. Mielenterveyden ensiapu 2 -koulutukseen osallistuminen ei edellytä aiempaa osallistumista Mielenterveyden ensiapu 1 -koulutukseen.

Syksyn koulutuspäivät:

  • Helsinki 12.-13.9.2024, klo 9.00-16.00
  • Kajaani 3.-4.10.2024, klo 9.00-16.00
  • Pori 7.-8.11.2024, klo 9.00-16.00

Ilmoittautuminen avautuu 1.8.2024 ja sulkeutuu kaksi viikkoa ennen koulutuspäiviä. Tarkemmat tiedot tapahtumista ilmoittautumislinkkeineen löytyvät Taiken sivuilta: Mielen hyvinvoinnin ja työkyvyn tukeminen taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-alalla (taike.fi)

Lisätietoa hankkeesta ja tapahtumista

Heli Ansio, erityisasiantuntija, projektipäällikkö, Työterveyslaitos, heli.ansio@ttl.fi, puh. 050 468 7335

Katriina Haikala, taiteilija-asiantuntija, Taiteen edistämiskeskus, katriina.haikala@taike.fi, puh. 0295 330 805

Kaikki em. tapahtumat, koulutukset ja ryhmät ovat osa Mielenterveyden työkalupakki -hanketta. Työterveyslaitoksen toteuttaman hankkeen yhteistyökumppaneita ovat Taiteen edistämiskeskus, Muusikkojen liitto, Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto ja Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cupore. Hanke on osa Suomen kestävän kasvun ohjelmaa. Hankkeessa edistetään taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-aloilla työskentelevien työssäjaksamista ja mielen hyvinvointia.