Kulttuuriala kokoaa voimansa alaan kohdistuvia leikkauksia vastaan. Olet tervetullut mukaan rauhanomaiseen mielenilmaukseen 15. huhtikuuta.

Maanantaina 15.4.2024 klo 15 Helsingin Rautatientorilta käynnistyy rauhanomainen Kivi voittaa sakset -mielenilmaus kulttuurileikkauksia vastaan.

Mielenilmaus lähtee liikkeelle kohti Espan lavaa klo 15, joten tulethan paikalle hyvissä ajoin. (Huom! Aiempi tieto oli, että kokoonnumme Senaatintorille, mutta paikka on nyt vaihtunut.)

Aikataulu:

klo 14.30 alkaen kokoontuminen Rautatientorille
klo 15 kuljemme yhdessä kohti Espan lavaa
klo 15.30-16.30 ohjelmaa Espan lavan läheisyydessä

klo 16.30 mielenilmaus päättyy

Mielenilmaus muistuttaa, että luovilla sisällöillä on merkittävä vaikutus sekä kansantalouteen että kansalliseen identiteettiin ja hyvinvointiin. Yhteiskunnan peruskalliona kulttuuri on tärkeä osa henkistä huoltovarmuutta, ala tuottaa tutkittuja hyvinvointi- ja terveysvaikutuksia sekä laajoja talousvaikutuksia. Kulttuuri auttaa suomalaisia jaksamaan arjen haasteiden keskellä, maailmalta kantautuvista synkistä uutisista huolimatta. 

Tavoitteena on perustella luovien alojen positiivisten vaikutusten ja kasvupotentiaalin avulla, ettei kulttuurin valtionrahoituksesta kannata leikata. Haluamme korostaa osoitettuja tuloksia ja tulevaisuuden hyötyjä, joita alamme tuottaa, ja tuoda esiin tietoa, jotta päätöksenteko valtiontalouden sopeutustoimien osalta olisi kohtuullista.

Saavu paikalle mielenilmaukseen ja osoita tukesi kulttuuri- ja luovien alojen leikkauksia vastaan. Mielenilmauksessa on saatavilla kylttejä, mutta voit valmistaa myös omasi. 

Jos et pääse paikalle, voit tukea mielenilmausta sosiaalisessa mediassa:

  • Ota itsestäsi kuva kivi & sakset -käsimerkkiä käyttäen.
  • Jaa kuvasi someen ja käytä seuraavia aihetunnisteita:
    • #kulttuurionperuskallio
    • #henkinenhuoltovarmuus
    • #kivivoittaasakset 
  • Voit kertoa julkaisussasi faktoja luovien alojen yhteiskunnallisista vaikutuksista.
  • Levitä sanaa mielenilmauksesta ystävillesi ja työkavereillesi.

Haluamme korostaa, että kyseessä on rauhallinen mielenilmaus niin paikan päällä Helsingissä kuin sosiaalisessa mediassa. Kulttuuri- ja luovien alojen etua ei kannata ajaa syyllistämällä tai haukkumalla.

Mielenilmauksessa mukana ovat:

Archinfo - Arkkitehtuurin tiedotuskeskus, Avate Audiovisuaalisen alan tekijät ry, Dokumenttikilta ry, F.C.E Suomen elokuvaleikkaajat ry, Finland Festivals, Finlands svenska författareförening rf, Forum Artis ry, Frame Contemporary Art Finland, Grafia ry, Kaos kääntäjien ammattiosasto, Kulttuuri- ja taidealan keskus­järjestö KULTA ry, Kuvittajat ry, Näyttelijäliitto - Skådespelarförbundet ry, Suomen elokuva- ja mediatyöntekijät SET ry, Suomen elokuvaohjaajaliitto SELO ry, Suomen elokuvasäätiö, Suomen Harrastajateatteriliitto, Suomen Jazzliitto, Suomen Journalistiliitto, Suomen Kirjailijaliitto, Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto ry, Suomen Musiikintekijät ry, Suomen Muusikkojen Liitto ry, Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry, Suomen Sinfoniaorkesterit ry, Suomen Säveltäjät ry, Suomen Taiteilijaseura – Konstnärsgillet i Finland ry, Suomen Teatterit ry, Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU ry, Teme - Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto, Women in Film & Television Finland