Opiskelija

Askarruttavatko työharjoitteluun, työsopimuksiin, palkkaukseen tai tuleviin työmahdollisuuksiin liittyvät asiat? Autamme sinua mielellämme!

Oletko humanistisen alan tai taiteen tutkimuksen yliopisto-opiskelija? Tai ehkä opiskelet kulttuurialan koulutusohjelmassa ammattikorkeakoulussa? Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKUn työelämäosaaminen sekä ammatillinen verkosto ovat sinua varten.

Jäseneksi liittyminen kannattaa jo opiskeluaikana. Saat käyttöösi laajat palvelut sekä edut, joihin kuuluvat mm. matkavakuutus, vapaa-ajan tapaturmavakuutus ja maksuttomia jäsenkoulutuksia.

Jäsenmaksua ei tarvitse maksaa opintojen aikana, ellet käy samaan aikaan työssä. - Tiesithän muuten, että ammattijärjestöön liittymällä voit kartuttaa ansiosidonnaisen työttömyysturvan työssäoloehtoa opiskelun ohessa tekemäsi työn kautta?

Vastaamme mielellään työelämään liittyviin kysymyksiisi, ota rohkeasti yhteyttä!

Tuntuvatko työelämän sopimustekstit käsittämättömiltä? Mikä on TES? Mitä eroa on työsopimuksella ja toimeksiantosopimuksella? Ei hätää, kysy meiltä.

Tuemme sinua työ- ja harjoittelusopimuksen tekemisessä, asiantuntijauralle valmistautumisessa sekä oman ammatillisen identiteetin löytämisessä. Meiltä saat tietoa mm. alan palkkasuosituksista ja voit hyödyntää myös työharjoittelun käytäntöjä tukevaa opastamme.

Mainio mahdollisuus on myös TAKUtuki, jolla palkitsemme kaksi pro gradu -tutkielmaa ja/tai AMK/YAMK-opinnäytetyötä vuosittain. Haku on avoinna jäsenillemme keväisin.

TAKUn omat sisällöt

Haasteena oman osaamisen tunnistaminen?

Opiskelu-, koulutus- ja työtaustaan liittyvä osaaminen on helppo paikallistaa, mutta tunnistatko myös henkilökohtaiset kykysi ja tulevaisuuden tarpeisiin vastaavat taitosi?

Olen humanisti: banneri

Olen humanisti -kampanjan taustaa

Olen humanisti -kampanja tuottaa ymmärrystä humanististen alojen monipuolisuudesta ja korostaa humanististen tutkintojen omaavien erityisosaamista työelämässä.

Yhteistyö opiskelija- ja ainejärjestöjen kanssa

Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU ry tekee yhteistyötä alan opiskelija- ja ainejärjestöjen kanssa, lue lisää!

Palkitsemme opinnäytetöitä ja tutkielmia TAKUtuella

Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU palkitsee opinnäytetöitä ja tutkielmia TAKUtuella. TAKUtuen tarkoitus on vahvistaa taide- ja kulttuurialojen tutkimusta ja sen tunnettuutta. Henkilökohtainen palkinto jaetaan vuosittain kahdelle korkeakouluopiskelijalle.

Tiesitkö?

Voit kerryttää ansioturvaa työttömyyden varalle mm. kesätyössä tai palkallisessa harjoittelussa. Maksathan siis palkkasi mukaisen jäsenmaksun näiltä ajoilta.

Tutustu eri tilanteissa ajankohtaisiin palveluihin sekä etuihin: