Opiskelija

Askarruttavatko työharjoitteluun, työsopimuksiin, palkkaukseen tai tuleviin työmahdollisuuksiin liittyvät asiat? Autamme sinua mielellämme!

Oletko humanistisen alan, taiteiden tutkimuksen tai kulttuurintutkimuksen yliopisto-opiskelija? Tai ehkä opiskelet kulttuurialan koulutusohjelmassa ammattikorkeakoulussa? Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKUn työelämäosaaminen sekä ammatillinen verkosto ovat sinua varten.

Jäseneksi liittyminen kannattaa jo opiskeluaikana. Saat käyttöösi laajat palvelut sekä edut, joihin kuuluvat mm. matkavakuutus, vapaa-ajan tapaturmavakuutus ja maksuttomia jäsenkoulutuksia. Jäsenmaksua ei tarvitse maksaa opintojen aikana, ellet käy samaan aikaan työssä.

Tiesithän myös, että ammattijärjestöön liittymällä voit kartuttaa ansiosidonnaisen työttömyysturvan työssäoloehtoa opiskelun ohessa tekemäsi työn kautta, kunhan olet liittynyt työttömyyskassaamme Erkoon ja maksanut jäsenmaksun palkkatuloistasi. Opiskelijana sinun kannattaa liittyä kassaan ehdollisesti samalla kun liityt TAKUun, vaikka et tekisi palkkatöitä liittymishetkellä. Lisätietoa opiskelijan työttömyysturvasta.

Vastaamme mielellään työelämään liittyviin kysymyksiisi, ota rohkeasti yhteyttä!

Tuntuvatko työelämän sopimustekstit käsittämättömiltä? Mikä on TES? Mitä eroa on työsopimuksella ja toimeksiantosopimuksella? Ei hätää, kysy meiltä.

Tuemme sinua työ- ja harjoittelusopimuksen tekemisessä, asiantuntijauralle valmistautumisessa sekä oman ammatillisen identiteetin löytämisessä. Meiltä saat tietoa mm. alan palkkasuosituksista ja voit hyödyntää myös työharjoittelun käytäntöjä tukevaa opastamme.

TAKUtuki valmistuvalle opiskelijajäsenelle

Palkitsemme kaksi pro gradu -tutkielmaa ja/tai AMK/YAMK-opinnäytetyötä vuosittain. TAKUtuen haku on avoinna jäsenillemme vuosittain.

Hae sponsoritukea järjestöllesi

Teemme monipuolista yhteistyötä opiskelija- ja ainejärjestöjen kanssa tukemalla mm. opiskelijoiden tuottamia tapahtumia, seminaareja ja lehtijulkaisuja. Tukisummat ovat n. 50-300€ /vuosi, riippuen yhteistyön muodosta.

Jos haluat hakea järjestöllesi tukea, katso täältä ohjeet.

Kysyttävää?

Olethan yhteydessä yhteisösuunnittelija Vilja Byströmiin kaikissa TAKUn opiskelijatoimintaan ja yhteistyöhön liittyvissä kysymyksissä. Lähetä sähköpostia, soita tai kirjoita viestiä WhatsApissa.

vilja.bystrom@taku.fi
p. 040 561 8967

TAKUn omat sisällöt

Haasteena oman osaamisen tunnistaminen?

Opiskelu-, koulutus- ja työtaustaan liittyvä osaaminen on yleensä helppo paikallistaa, mutta tunnistatko myös henkilökohtaiset kykysi ja tulevaisuuden tarpeisiin vastaavat taitosi?

Harjoittelijoiden aseman parantaminen on osa työnantajavastuuta 

Vaativan työn teettäminen palkattomilla harjoittelijoilla on laaja epäkohta taide- ja kulttuurialalla. Resurssipula ei riitä selitykseksi suoranaiselle hyväksikäytölle. Työharjoitteluiden oikeudenmukaisuus edellyttää asian näkemistä osana työnantajavastuuta.

Valmistuva opiskelija, hae TAKUtukea maaliskuussa!

Onko opinnäytetyösi tai pro gradu -tutkielmasi hiljattain valmistunut tai valmistumassa? TAKU palkitsee vuosittain opiskelijajäseniään TAKUtuella (à 1000 €) ansiokkaasta opinnäytteestä tai pro gradu -tutkielmasta. Hakuaika on 1.-31.3.

Suomi tarvitsee humanisteja

Humanististen oppiaineiden asemaa on vahvistettava suomalaisessa koulutusjärjestelmässä. Yhteiskuntamme tarvitsee tulevaisuudessa yhä kipeämmin kieli-, taide-, kulttuuri- ja historia-alojen osaajia.

Opiskelijat tarvitsevat tukea jaksamiseen ja sillan työelämään

Korona-ajan haasteet ovat kuluttaneet opiskelijoiden jaksamisen todella vähiin. Korkeakouluilta edellytetään vastuunottamista sekä konkreettisia toimenpiteitä, joilla huomioidaan myös kriisin jälkeinen aika.

Tiesitkö?

Voit kerryttää ansioturvaa työttömyyden varalle mm. kesätyössä tai palkallisessa harjoittelussa. Maksathan siis palkkasi mukaisen jäsenmaksun näiltä ajoilta.

Tutustu eri tilanteissa ajankohtaisiin palveluihin sekä etuihin: