Kulttuurituottajapäivät ja kuntien kulttuuritoiminnan neuvottelupäivät (KUTU) tulevat taas!

Valtakunnalliset kulttuurituottajapäivät & kuntien kulttuuritoiminnan neuvottelupäivät järjestetään messu- ja kongressikeskus Paviljongissa Jyväskylässä 9.–10.10.2023. Tapahtuma on suunnattu kaikille kulttuurin parissa työskenteleville, joiden työnkuvaan kuuluu kulttuuripalveluiden suunnittelu ja toteuttaminen.

KUTU päivät nostavat esiin ajankohtaisia keskustelunaiheita, mahdollistavat laajan verkostoitumisen kuntien ja muiden kulttuurialan työntekijöiden kesken ja tarjoavat työvälineitä kulttuurituottamisen monialaisiin toimenkuviin. TAKU on mukana tarjoamassa työelämäneuvoja, tulethan tapaamaan meitä ständille!

Tänä vuonna osana tapahtumaa järjestetään ensimmäistä kertaa myös opetus- ja kulttuuriministeriön kuntien kulttuuritoiminnan neuvottelupäivät.

Molempiin päiviin toivotetaan tervetulleiksi sekä kunta-alan että muiden organisaatioiden edustajia, ilmoittautuminen on avoinna 29.9. saakka.

– Kuntien kulttuuritoiminnan neuvottelupäivien tavoitteena on tarjota monipuolista ja ajankohtaista sisältöä kuntien kulttuuritoiminnan tueksi mm. julkisen talouden ja tietoperustan kehittämisen näkökulmista. Aiheet ovat erittäin ajankohtaisia kuntien toimintaympäristömuutosten vuoksi, kertoo opetus- ja kulttuuriministeriön kulttuuri- ja taidepolitiikan osaston ylijohtaja Riitta Kaivosoja.

Tapahtumassa ovat mukana mm. Suomen Kuntaliiton kuntatalousasioiden johtaja Sanna Lehtonen ja Taiteen edistämiskeskuksen johtaja Kaisa Rönkkö. Tavoitteena on saada seminaariin vieraaksi myös uusi kulttuuriministeri.

– Päivien aikana pääsemme heti tuoreeltaan kiinni hallitusohjelman painotuksiin ja toiveenamme on päästä tekemään tuttavuutta myös uuden kulttuuriministerin kanssa. Alamme vahvuuksia on matala hierarkia, joten tervetuloa vaikuttamaan kulttuurialan tulevaisuuteen, sanoo Jyväskylän kaupungin kulttuuripäällikkö Mari Aholainen.

Kiinnostavia puheenvuoroja ja konkreettisia työkaluja

Ohjelmassa on useita kiinnostavia puheenvuoroja, mm.:
Riie Heikkilä (ma 9.10.). Tilastot ja tutkimus osoittavat, että kaikenlainen kulttuuriosallistuminen keskittyy yhä rajatummalle joukolle käytännössä kaikissa kehittyneissä yhteiskunnissa, myös "mahdollisuuksien tasa-arvon" Suomessa. Miksi niin moni kokee vierautta tai jopa uhmaa kulttuuria kohtaan? Tampereen yliopiston sosiologian dosentti Riie Heikkilä tarkastelee kulttuuriosallistumista erilaisten aineistojen valossa.

Sanna Lehtonen (ma 9.10.). Kuntien tehtävät muuttuivat vuoden alussa. Sivistystoimi ja kulttuuri korostuivat. Samaan aikaan menot kuitenkin uhkaavat lisääntyä ja tulot pienentyä. Sanna Lehtonen, ekonomisti ja kuntatalousasioiden johtaja Suomen Kuntaliitossa pohtii, onko kulttuuri aina vain kuluerä ja minkälaisiin kulttuuripalveluihin meillä on jatkossa varaa?

Carla Ahonius (ti 10.10.). Manage Me Oy:n perustaja Carla Ahonius toimii mm. Jare Tiihosen sekä Jenni Vartiaisen managerina. Tule kuulemaan mielenkiintoisia tarinoita Ahoniuksen urasta sekä saamaan vinkkejä maineenhallintaan ja ilmiöiden luomiseen!

Tiistaina 10.10. syvennytään myös hallitusohjelmaan ja siihen, miten sen linjaukset käytännössä vaikuttavat kulttuuritoimijoiden arkeen.

KUTU Päivillä on mahdollisuus osallistua myös erilaisiin rinnakkaissessioihin, jotka tarjoavat tietoa ja työkaluja. Aiheina mm. asiakaslähtöinen tapahtumatuotanto, rahoitusosaaminen, yhdenvertaisten kulttuuripalveluiden toteuttaminen sekä luovan alan tuottajien henkisen infran kehittäminen.

Katso tarkempi ohjelma täältä >>

Päivittyviä tietoja ja herkullisia infoja voit seurata myös somesta: https://www.facebook.com/kutupaivat/

Liput etuhintaan TAKUlaisille!

KUTU Päivien liput ovat myynnissä FCG:n koulutuskalenterissa. TAKUn jäsenet saavat liput etuhintaan, joka kannattaa hyödyntää.

Lippu sisältää kaksipäiväisen seminaariohjelman, sisäänpääsyn iltatilaisuuteen ja ruokailut molemmille päiville (aamu- ja iltapäiväkahvit, lounas ja iltatilaisuuden ruokatarjoilun).

Lisätietoja:

Valtakunnalliset kulttuurituottajapäivät:
kulttuuripäällikkö Mari Aholainen, Jyväskylän kaupunki
puh. 05063495, mari.aholainen@jyvaskyla.fi

Kuntien kulttuuritoiminnan neuvottelupäivät:
kulttuuriasiainneuvos Kirsi Kaunisharju, opetus- ja kulttuuriministeriö
puh. 0295330144, kirsi.kaunisharju@gov.fi

https://www.facebook.com/kutupaivat/

FCG:n koulutuskalenteri

Yhteistyössä Jyväskylän kaupunki, opetus- ja kulttuuriministeriö, Taiteen edistämiskeskus, Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU ry, Suomen Kuntaliitto ry, Yhteistuumin - Kuntien kulttuuritoiminnan yhteyspiste ja Keski-Suomen liitto. KUTU Päivät järjestettiin edellisen kerran vuosina 2019 ja 2020.