Käsittelyssä itsensätyöllistäjien ja monityöläisten työttömyys- & sosiaaliturvan kysymykset

Kaipaatko keskustelua ja ajatustenvaihtoa taide- ja kulttuurialan kysymyksistä? Sukellamme tasaisin väliajoin alan ajankohtaisiin teemoihin suosittujen TAKUn Kulttuurikahvien merkeissä! Tervetuloa mukaan!

Keskiviikkona 1.2. klo 8.30–9.30 aiheenamme on itsensätyöllistäjien ja monityöläisten sosiaali- ja työttömyysturvan kehittäminen.

Itsensätyöllistäjät ja monityöläiset muodostavat merkittävän osuuden työvoimastamme ja määrä kasvaa vauhdilla. Työelämän lainsäädäntö ei ole kuitenkaan pysynyt kehityksen perässä: eri työnteonmuotoja ei tällä hetkellä kohdella tasavertaisesti.

Mitkä ovat keskeisimmät muutokset, jotka tulevalla hallituskaudella täytyy saada aikaan? Entä mitä mahdollisuuksia EU:n tuore linjaus kollektiivisen neuvotteluoikeuden laajentamisesta myös itsensätyöllistäjiin tarjoaa?

Alustajina ovat itsensätyöllistäjien ja monityöläisten edunvalvonnan konkarit Petri Savolainen (edunvalvontajohtaja, Journalistiliitto) sekä Helena Lamponen (johtaja, edunvalvonta- ja lakipalvelut, Akavan Erityisalat). Keskustelua moderoi TAKUn toiminnanjohtaja Nea Leon kanssa Kieliasiantuntijat ry:n toiminnanjohtaja Hanna Gorschelnik.

Osallistujilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä aiheesta livenä tai ennakkoon.

Tilaisuus pidetään Zoomissa ja se on kaikille avoin – kutsu siis linjoille mukaan myös aiheesta kiinnostuneet tuttavasi. Tervetuloa mukaan!

Ilmoittaudu viimeistään ma 31.1. >>

Vierailevien puhujien esittelyt

Helena Lamponen toimii Akavan Erityisaloissa edunvalvonta- ja lakipalveluissa johtajana ja tiimin vetäjänä. Kiinteä osa Akavan Erityisalojen työtä on itsensätyöllistäjien työehtosopimustoiminta ja sen mahdollisuudet osana työn muuttuvia muotoja, samoin työttömyys- ja sosiaaliturvan muutostarpeiden sinnikäs esillä pitäminen.

Petri Savolainen on Suomen Journalistiliiton edunvalvontajohtaja. Koulutukseltaan hän on työoikeusjuristi. Työssään hän on ollut paljon tekemisissä freelancereiden ja itsensätyöllistäjien edunvalvonnan kanssa. Hän on kuulunut ammattiliittojen itsensätyöllistäjien yhteistyöryhmään (ITSET) sen perustamisesta lähtien.

Hanna Gorschelnik toimii Kieliasiantuntijat ry:n toiminnanjohtajana. Hän on työskennellyt pitkään itsensätyöllistäjien työelämän kysymysten parissa, sillä kielipalvelualalla itsensätyöllistäminen ja monityöläisyys on ollut yleistä jo vuosikymmeniä.

Mistä sinä haluaisit keskustella seuraavaksi?

Mistä sinä haluaisit keskustella seuraavilla TAKUn Kulttuurikahveilla? Ehdota meille aihetta tai inspiroivaa puhujaa sähköpostitse taku@taku.fi.

Aiemmin olemme käsitelleet mm. seuraavia teemoja:

 

Lämpimästi tervetuloa. Nähdään Kulttuurikahveilla!