Tanja on ollut aina kiinnostunut eri kulttuureista, joten hakeutuminen humanistiseen tiedekuntaan opiskelemaan oli hänelle luontainen valinta. Työtä Tanja on tehnyt eri museoissa, johon arkeologian opinnot ovat antaneet hänelle hyvät lähtökohdat.

Kuka olet?

Olen Tanja Rönkkö Turusta, jossa toimin myös tällä hetkellä TAKUn alueyhteyshenkilönä.

Tanja Rönkkö

Mikä veti sinut taide- ja kulttuurialalle?

Olen luonteeltani utelias. Lisäksi olen aina ollut kiinnostunut eri kulttuureista, niin menneistä kuin nykyisistäkin, niin suomalaisesta kuin muistakin kulttuureista, joten lukion jälkeen minulle oli luonnollista hakeutua humanistiseen tiedekuntaan opiskelemaan.

Urapolkusi?

Valmistuin 2012 Helsingin yliopistosta pääaineenani arkeologia, jonka jälkeen olen työskennellyt lähinnä eri museoissa. Tällä hetkellä viimeistelen opintojani Turun yliopistossa Itä-Aasian tutkimuksen keskuksessa.

Mikä on parasta työssäsi?

Saan työskennellä mielenkiintoisten asioiden parissa. Erityisesti olen kiinnostunut japanilaisesta kulttuurista, josta sen erilaisuudesta huolimatta löytyy yhtäläisyyksiä länsimaalaiseen ja etenkin suomalaiseen kulttuuriin. Se aspekti kiehtoo minua.

Mistä haaveilet työhösi liittyen?

Haluaisin ryhtyä tutkijaksi, jolloin voisin sekä hyödyntää jo oppimiani tietoja ja taitoja, että kehittyä niin ammatillisesti kuin ihmisenäkin.

Funny fact sinusta?

Olen ollut onnekas päästessäni arkeologisille kaivauksille Japaniin. Se oli yksi hienoimmista elämyksistäni, sillä sain kokea Japanin upean luonnon, tutustua erilaisiin ihmisiin sekä nähdä läheltä, millaista arkeologinen työ on Japanissa.

Lue lisää uratarinoita >

TAKUn jäsenten uratarinoita -sarjassa esittelemme jäsentemme taustoja, urapolkuja sekä ajatuksia omasta työstä sekä taide- ja kulttuurialan kiinnostuksen kohteista. Inspiroidutaan toisistamme ja tullaan tutuiksi!

Haluatko kertoa oman tarinasi? Täytä lomake täällä >