Virpi Immonen on TAKUn hallituksen varajäsen 2021. Tutustu Virpiin, hänen urapolkuunsa sekä hänelle tärkeisiin taide- ja kulttuurialan opiskelija- ja työelämän kysymyksiin.

Kuka olet?

Olen Virpi Immonen, Fullsteam Management Oy:n toimitusjohtaja, manageri sekä music supervisor. Toimin myös Manager´s Forum Finland Ry:n puheenjohtajana sekä European Music Manager´s Alliancen varapuheenjohtajana. Koulutukseltani olen Medianomi AMK.

36

Urapolkusi?

Opiskelin musiikin äänittämistä, dramaturgiaa sekä taidehistoriaa. Opintojen kautta päädyin työharjoitteluun Suomen Elokuvasäätiölle tekemään Raid-elokuvaa, sekä sen jälkeen Suomenlinnaan Seawolf Studioille musiikinäänittäjäksi. Musiikki vei voiton ja työskentelin Seawolfilla useita vuosia äänittäjänä, kunnes siirryin levy-yhtiömme puolelle töihin ja lopulta perustin oman musiikkialan yhtiöni.

Oman yritykseni kautta pyöritin levy-yhtiötä, oheistuotekauppaa, ohjelmatoimistoa, kustannusyhtiötä sekä managementtia. Vuosien myötä managerin työt lisääntyivät niin paljon, että päätimme perustaa Fullsteam Managementin, jossa olen työskennellyt toimitusjohtajana nyt 8 vuotta. Teen työkseni myös music supervisorin työtä ja olen vastannut kansainvälisen "Muumilaakso"-animaation kaikesta musiikista viimeisen neljän vuoden ajan.

Erityiset kiinnostuksen kohteet koskien taide- ja kulttuurialan työelämää? Mitä asioita aiot TAKUn hallituksessa edistää?

Minulle läheisiä asioita ovat välittäjäportaan kasvu, yhdenvertaisuus ja työhyvinvointi. Myös tasa-arvo asiat ovat lähellä sydäntäni.

Välittäjäportaan toiminta, kasvu ja ammattimaistuminen on nähdäkseni yksi tärkeimmistä asioista luovien alojen viennin ja kasvun osalta Suomessa. Välittäjäportaan työ on myös merkittävässä asemassa kotimaan markkinoilla toimivien tekijöiden kannalta.

Työhyvinvointiin liittyvät asiat ja aiheet ovat nostaneet päätään jo jonkin aikaa, ja pitäisi löytää laajempia yhteiskunnallisia teemoja, jotta voisimme tehdä työtä laaja-alaisemmin kaikilla aloilla - ja auttaa jaksamisessa. Samoin yhdenvertaisuuden suunnittelu tulisi saada osaksi työ-yhteisöjä sekä hallinnollista työtä.

Funny fact sinusta?

Olen todella hyvä googlaaja. Googlaan ja tsekkaan joka päivä erilaisia juttuja, reseptejä, asuntoja, käsitöitä, infoja, uutisia ym. Olen kehittynyt vuosien varrella hyväksi tiedon etsijäksi ja en koskaan kyllästy siihen.

***

Voit olla yhteydessä Virpiin, jos haluat keskustella esimerkiksi välittäjäportaan toiminnan kehittämiseen liittyvistä asioista. Katso täältä Virpin yhteystiedot - sekä myös muiden hallituksemme jäsenten erityiset kiinnostuksen kohteet.

TAKUn hallituksessa -sarjassa esittelemme hallituksemme jäsenten taustoja, urapolkuja sekä taide- ja kulttuurialan työelämän erityisiä mielenkiinnon kohteita. Haluamme tehdä näkyväksi, millainen porukka TAKUa luotsaa ja tuoda esiin alan asiantuntijoiden vahvaa ja monipuolista osaamista.