Anni Hurme on TAKUn hallituksen jäsen vuonna 2021. Tutustu Anniin, hänen urapolkuunsa sekä hänelle tärkeisiin taide- ja kulttuurialan opiskelija- ja työelämän kysymyksiin.

Kuka olet?

Olen TAKUn hallituksen opiskelijajäsen ja opiskelen parhaillaan audiovisuaalista mediakulttuuria Lapin yliopistossa Rovaniemellä. Aiemmalta koulutukseltani olen kulttuurintutkija (FM).

37

Urapolkusi?

Rakensin merkittävää pohjaa urapolulleni jo opiskeluaikana aktiivisessa aine- ja kattojärjestötyössä - ja, kun olin valmistumassa filosofian maisteriksi Itä-Suomen yliopistosta 2017, pääsin korkeakouluharjoittelijaksi TAKUun. Jatkoin TAKUssa vielä koordinaattorina, jonka jälkeen siirryin viestintähommien pariin Milttonille ensin harjoittelijaksi ja sitten viestintäkonsultiksi vakituiseen työsuhteeseen. Milttonilla keskityin pääasiassa yritysviestintään, mutta pääsin kokeilemaan kaikenlaista markkinoinnista brändäykseen.

Vuonna 2020 päätin hypätä jälleen opiskelijaksi ja olen nyt päässyt syventämään osaamistani audiovisuaalisesta kulttuurista sekä teorian että käytännön töiden tasolla.

Erityiset kiinnostuksen kohteet koskien taide- ja kulttuurialan työelämää? Mitä asioita aiot TAKUn hallituksessa edistää?

Minua kiinnostaa erityisesti taide- ja kulttuurialojen opiskelijoiden siirtyminen työelämään. Opiskelijoiden osaamisen tunnistaminen niin työmarkkinoilla kuin opiskelijoiden itsensäkin keskuudessa on merkityksellistä. Oppilaitosten ja yritysten yhteistyötä tulisi rakentaa entistä vahvemmaksi.

Myös harjoittelujen oikeudenmukainen palkkaus ja niistä vakituisiin työsuhteisiin siirtyminen on tärkeää. Opiskelijoiden hyvinvointi, jaksaminen ja työelämän tasa-arvokysymykset ovat myös asioita, joita haluan edistää ja joihin haluan keskittyä.

Funny fact sinusta?

En ollut käynyt Rovaniemellä kertaakaan ennen kuin saavuin muuttokuorman kanssa uuteen kotikaupunkiin. Lappi ja tunturit olivat kyllä tuttuja entuudestaan ja ne ovatkin yksi syy, miksi uusi koti on nykyisin pohjoisessa.

***

Voit olla yhteydessä Anniin, jos haluat keskustella kulttuuri- ja taidealan opiskelun ja työelämän taitekohtaan liittyvistä asioista. Katso täältä Annin yhteystiedot - sekä myös muiden hallituksemme jäsenten erityiset kiinnostuksen kohteet.

TAKUn hallituksessa -sarjassa esittelemme hallituksemme jäsenten taustoja, urapolkuja sekä taide- ja kulttuurialan työelämän erityisiä mielenkiinnon kohteita. Haluamme tehdä näkyväksi, millainen porukka TAKUa luotsaa ja tuoda esiin alan asiantuntijoiden vahvaa ja monipuolista osaamista.