Syyskokous valitsi TAKUlle uuden hallituksen: Juha Isotalo jatkaa puheenjohtajana

3.12.2019

Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU ry  on valinnut vuosikokouksessaan 29.11.2019 hallituksen vuodelle 2020. Hallitukseen valittiin kaksivuotiskaudelle 2020–2021 neljä varsinaista jäsentä ja kaksi varajäsentä. TAKUn puheenjohtajana jatkaa kulttuurihistorioitsija, yrittäjä, FM Juha Isotalo.

TAKUn hallituksessa jäsenenä jatkaa toista kauttaan taidehistorioitsija, Taidekoulu Maan tuottaja Viivi Koljonen, joka on toiminut TAKUn varapuheenjohtajana vuoden 2019 ajan. Hallituksen uusiksi varsinaisiksi jäseniksi kaudelle 2020–2021 äänestettiin Suomen Kirjasäätiössä Finlandia-assistenttina työskentelevä viestinnän, tuottamisen ja hankehallinnon asiantuntija, medianomi, HuK Johanna Lipponen, osuuskunta Lilithin viestinnästä ja yhteistyöhankkeista vastaava tuottaja, TaM Netta Norro ja Helsingin yliopiston tieteentekijöiden järjestösihteeri, taidehistorioitsija, museo-opas, FM Kersti Tainio.

Uusiksi varajäseniksi TAKUn hallitukseen valittiin äänestyksen jälkeen toiminnanjohtaja, FM, YAMK Salla Mistola ja taiteilija-ohjaaja, yrittäjä ja soveltavan taiteen asiantuntija, TaM Niina Oinas. Hallituksen opiskelijajäseneksi vuodeksi 2020 valittiin KOM-teatterin tuotantokoordinaattori, kulttuurituotannon opiskelija Rosa Frauenknecht.

TAKUn hallituksessa kaksivuotista kauttaan (2019– 2020) jatkavat kuvataiteilija, toiminnanjohtaja ja sivutoiminen yrittäjä, TaM Mikael Kinanen, Ruisrockin vastaava tuottaja, kulttuurituottaja (AMK) Piia Lääveri, Music Finlandin vientipäällikkö, FM Henna Salo ja kulttuurituotannon opiskelija Gurmann Saini. Varajäsenenä jatkavat Klockriketeaternin teatterituottaja, FM Eeva Bergroth ja TOKYO ry:n toiminnanjohtaja, YTM Tero Uuttana.

TAKUn hallituspaikat kiinnostivat tänä vuonna 12 jäsentä. "Haluamme lämpimästi kiittää kaikkia TAKUn hallitukseen hakeneita. On ilahduttavaa, että järjestömme jäsenet osallistuvat aktiivisesti vuosikokouksiin ja ovat kiinnostuneita tarjolla olevista luottamustehtävistä. On tärkeää, että hallitus edustaa jäsenistöä monipuolisesti. Nyt valitussa hallituksessa tämä toteutuu hienosti", iloitsee puheenjohtaja Juha Isotalo.

TAKU onnittelee uusia luottamushenkilöitä ja kiittää lämpimästi kaikkia ehdolle asettautuneita sekä syyskokoukseen osallistuneita jäseniä lämminhenkisestä syyskokouksesta! Erityiskiitos tämän vuoden jälkeen TAKUn hallitustehtävät jättäville kuluneesta kaudesta!

hallitus20202021 (1)
Kuvassa  TAKUn hallitukseen valitut uudet jäsenet (vasemmalta): varajäsenet Salla Mistola ja Niina Oinas, varsinainen jäsen Kersti Tainio, puheenjohtaja Juha Isotalo sekä varsinaiset jäsenet Johanna Lipponen, Viivi Koljonen ja Netta Norro

Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU ry:n toimintaa johtaa ja yhdistyksen edunvalvontaa luotsaa hallitus, johon kuuluu puheenjohtajan lisäksi kahdeksan jäsentä ja neljä varajäsentä. Hallituksen jäsenien kausi on kaksivuotinen ja erovuorossa on heistä aina puolet kerrallaan. Varajäseniä on neljä. Myös varajäsenten kausi on kaksivuotinen ja heistä erovuorossa on aina vuosittain kaksi. Lisäksi hallitukseen kuuluu opiskelijaedustaja, jonka kausi on vuosi. Myös hallituksen puheenjohtaja valitaan vuodeksi kerrallaan.

Toimintasuunnitelma vuodelle 2020

Syyskokouksessa hyväksyttiin myös TAKUn toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2020. TAKUn toimintasuunnitelman löydät täältä.

Syyskokous päätti pitää TAKUn jäsenmaksun ennallaan eli palkansaajien jäsenmaksu on myös ensi vuonna 1,3 prosenttia ennakonpidätyksen alaisista tuloista.

http://taku.web30.neutech.fi/site/wp-content/uploads/2017/05/cropped-taku_favicon.png
Lue lisää
Nea Leo

Nea Leo, TAKUn toiminnanjohtaja