Liity jäseneksi

hallitusseminaari 2017_2_s

Tervetuloa yli 3500 taide- ja kulttuurialan ammattilaisen joukkoon!

Liity jäseneksi tästä!

Voit liittyä TAKUn jäseneksi, jos sinulla on korkeakoulututkinto taide- ja kulttuurialalta tai työskentelet tai olet työskennellyt alan tehtävissä.

TAKUn palkansaajajäsenen työttömyysturva-asioista vastaa Erityiskoulutettujen työttömyyskassa Erko, jonka jäsenmaksu sisältyy liiton jäsenmaksuun.

 

Opiskelijan liittyminen

Alan tutkintoa yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa suorittavat voivat liittyä TAKUun jo opiskeluaikanaan. Myös opiskelijan on suositeltavaa liittyä kassaan vaikka ei tekisi palkkatöitä liittymishetkellä. Kassaan liitytään tällöin ehdollisesti ja kassan jäsenyys tulee aktivoida, kun aloittaa minkä tahansa työn, josta saa palkkaa. Jäsenmaksua ei makseta opintotuesta tai Kelan etuuksista. Tutustu jäsenmaksuluokkiin.

 

Siirtyminen toisesta liitosta tai kassasta

Liiton ja kassan vaihtaminen onnistuu helposti ja nopeasti, jos olet työsuhteessa. Erkon jäsenmaksu sisältyy maksamaasi ammat­tiliiton jäsenmaksuun. Kun olet työsuhteessa ja vaihdat liittoa, toimi näin:

  • täytä ja lähetä TAKUn jäsenhakemus
  • odota että saat hyväksymisviestin
  • tee eroilmoitus entiseen liittoosi/kassaan, eropäivä on TAKUn jäsenyyden aloituspäivää edeltävä päivä

Suosittelemme, että ajoitat liittymisen alkamaan kalenterikuukauden alusta jäsenmaksujen laskemisen helpottamiseksi.

Jäsenmaksujen tulee olla maksettuina edelliseen työttömyyskassaan tai ammattiliittoon eroamishetkeen asti kyseisen kassan/liiton sääntöjen määräämällä tavalla.

Työttömyyskassaa voit vaihtaa vain palkkatyösuhteen aikana. Esimerkiksi työttömänä tai hoitovapaalla ollessasi et voi vaihtaa työttömyyskassaa, mutta voit vaihtaa liittoa ja jäädä entisen kassan jäseneksi siihen asti, että palaat työsuhteeseen.