Työsuhteessa

Määräaikainen, toistaiseksi voimassaoleva, osa-aikainen? Siis palkkatyösuhteessa! TAKU tukee sinua kaikissa työelämäsi tilanteissa.

TAKU on taide- ja kulttuurialan työelämän asiantuntija, joka kehittää alan työelämää ja valvoo jäsentensä etuja. Edistämme parempaa työelämää yhteiskunnallisesti vaikuttamalla, mutta yksittäinen jäsen on meille yhtä tärkeä. Tavoitteenamme on alan arvostuksen lisääminen, palkkatason nostaminen ja reilujen työehtojen takaaminen.

Helposti lähestyttävää ja henkilökohtaista palvelua

Autamme jäseniämme taide- ja kulttuurialan työsopimuksia ja palkkausta koskevissa kysymyksissä. Jos työnantajasi ei ole TES-sopimuksen piirissä, voit soveltaa TAKUn tekemiä taide- ja kulttuurialan palkka- ja työehtosuosituksia. Voit pyytää meitä tarkistamaan työsopimuksesi ennen sen allekirjoittamista, joten otathan rohkeasti yhteyttä!

Työelämän ongelmatilanteissa TAKUn jäsenillä on tukenaan myös Akavan Erityisalojen juristit ja asiantuntijat. Työttömyysturvan TAKUlaisille tarjoaa Erityiskoulutettujen työttömyyskassa Erko.

Ammattijärjestömme jäsenetuihin kuuluu mm. maksuttomia koulutuksia, mahdollisuus uravalmennukseen, matkustajavakuutus ja vapaa-ajan tapaturmavakuutus sekä lukuisia vapaa-aikaan ja hyvinvointiin liittyviä etuja.

Tule mukaan yhteisöömme, saat mahdollisuuden vaikuttaa!

Jäsenenämme pääset mukaan taide- ja kulttuurialan asiantuntijoiden vahvaan yhteisöön. Olet tervetullut mukaan toimintaamme (esim. aluetoiminta, vuosikokoukset) – yhdessä luomme parempaa työelämää!

TAKUn omat sisällöt

Työttömyyskassan jäsenyys mahdollistaa ansiosidonnaisen päivärahan

Työttömyyskassan jäsenyys mahdollistaa ansiosidonnaisen päivärahan, joka on peruspäivärahaa merkittävästi suurempi. Olethan muistanut liittyä työttömyyskassan jäseneksi?

Vinkkejä työssä jaksamista tukemaan

Kun työelämä muuttuu yhä haastavammaksi, on viisasta virittää avuksi oman energian johtaminen, resilienssi ja itsemyötätunto. Lue vinkkejä!

Asiantuntija, maksetaanhan sinulle vähintään TAKUn suositusten mukaista palkkaa?

Olemme koonneet taide- ja kulttuurialan käyttöön palkkasuositukset sekä kulttuurituottajan (AMK) että historian, kirjallisuuden ja taideaineiden FM-tutkinnon suorittaneille.

Tutustu eri tilanteissa ajankohtaisiin palveluihin sekä etuihin: