Itsensä­työllistäjä

Useita toimeksiantajia, monta rautaa tulessa, erilaisia sopimusmuotoja, välillä apurahalla? Taidat olla itsensätyöllistäjä. Me TAKUssa tunnemme tyypin!

Itsensätyöllistäjänä eli freelancerina tai apurahalla työskenteleminen sekä monityöläisyys on tuttua taide- ja kulttuurialalla. TAKU on kuitenkin yksi harvoista ammattijärjestöistä, joka on erikoistunut myös näihin työelämäkysymyksiin.

Tavoitteenamme on reilujen työehtojen ja oikeudenmukaisen palkkatason saavuttaminen työnteon muodosta riippumatta. Ajamme aktiivisesti työlainsäädännön uudistusta, jolla palkkatyösuhteen ulkopuolella työskentelevät saadaan työttömyys- ja sosiaaliturvan piiriin.

Tarjoamme tietoa, turvaa ja verkoston

Itsensätyöllistäjän työnteon muoto tarjoaa monen arvostamaa vapautta, mutta myös omanlaisiaan haasteita. Tuotamme ja välitämme tietoa taide- ja kulttuurialan työelämän erityiskysymyksistä - ja tarjoamme osuvia jäsenpalveluja sekä ammatillista osaamista että hyvinvointia tukemaan.

TAKU tarjoaa itsensätyöllistäjille tietoa, turvaa sekä yhdistävän verkoston. Ja muistathan, että jos sinulla ei ole kollegaa keneltä kysyä, me TAKUssa olemme sinua varten! 

Toimitko yrittäjänä? Lisää tietosi myös Akavan Erityisalojen Asiantuntijahakuun. Liiton jäsenet voivat hakea yrittäjänä toimivien jäsentemme palveluita toimialan tai paikkakunnan mukaan.

Pohditko jäsenmaksua?

Tarkista jäsenmaksusi määrä, olit sitten freelancer työsuhteessa tai
ammatinharjoittaja, yrittäjä tai freelancer toimeksiantosuhteessa!

Työsuhteessa, yrittäjänä vai omana työnä?

Keikkatyöläisen sosiaaliturvaopas kertoo suomalaisesta sosiaaliturvasta keikkatyötä tekevän näkökulmasta.

TAKUn omat sisällöt

Vinkkejä työssä jaksamista tukemaan

Kun työelämä muuttuu yhä haastavammaksi, on viisasta virittää avuksi oman energian johtaminen, resilienssi ja itsemyötätunto. Lue vinkkejä!

Oman osaamisen hinnoittelu taide- ja kulttuurialoilla

Kuinka hinnoitella omaa työtä ja hallita tulonmuodostusta taide- ja kulttuurialalla? Hahmota kokonaisuus ja tutustu esimerkkilaskelmaamme.

Oman osaamisen tuotteistaminen

Miten luovasta osaamisesta voi muotoilla asiakaslähtöisiä ostettavissa olevia kokonaisuuksia ja ansaintamallin? Entä miten ylisektorista kysyntää voi edistää?

Tiesitkö?

Itsensätyöllistäjiin lukeutuu yksinyrittäjiä, ammatinharjoittajia, freelancereita sekä apurahalla työskenteleviä. Itsensätyöllistäjä voi olla yrittäjä, työntekijä tai hän voi saada työkorvauksia olematta yrittäjä tai työsuhteessa. Tunnusomaista on työtehtävien tilapäisyys, useat toimeksiantajat sekä eri työnteon muotojen yhdistäminen.

Tutustu eri tilanteissa ajankohtaisiin palveluihin sekä etuihin: