TAKUn Kulttuurikahvit-tilaisuudessa keskustellaan taiteesta työhyvinvoinnin tukena

Kaipaatko keskustelua ja ajatustenvaihtoa taide- ja kulttuurialan kysymyksistä? Sukellamme tasaisin väliajoin alan ajankohtaisiin teemoihin TAKUn suosittujen Kulttuurikahvien merkeissä! Tervetuloa mukaan!

Seuraavan kerran kokoonnumme yhteiseen aamukahvitilaisuuteen 23.3. klo 8.30-9.30 keskustelemaan taiteesta työhyvinvoinnin elementtinä.

Työelämän muutoksessa puhutaan paljon luovuudesta taitona ja voimavarana. Mitä taide voi tarjota työhyvinvoinnin kehittämiseen? Millaisia uusia työllistymismahdollisuuksia ala avaa taiteilijoille? Vieläkö teema herättää pelkoja taiteen välineellistämisestä?

Aiheeseen meidät johdattaa osallistavan ja soveltavan taiteen asiantuntija, väitöskirjatutkija ja TAKUn hallituksen jäsen Niina Oinas. Niina kertoo meille Lapin yliopiston toteuttamasta pilottihankkeesta, jossa on kehitetty taidetyöpajoja työhyvinvoinnin elementiksi. Pilottihankkeessa yhteistyöorganisaatiot ovat tulleet sosiaali- ja terveysalalta.

Mukana keskustelemassa on myös taiteilija-kehittäjä Krista Petäjäjärvi, jonka työn keskiössä ovat taiteen mahdollisuudet työelämän organisaatioissa, kestävässä kehityksessä ja yhteiskunnallisessa muutoksessa. Krista työskentelee asiantuntijana Northern Dimension Partnership on Culture NDPC:ssä ja on jatko-opiskelijana Lapin yliopistossa.

Kulttuurikahvi-hetkissä myös osallistujilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä aiheesta livenä tai ennakkoon.

Ilmoittaudu mukaan 21.3. mennessä tällä lomakkeella.

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton, eikä edellytä TAKUn jäsenyyttä. Kutsu siis seuraksi myös kollegasi ja kaverisi!

Aiempia aiheita Kulttuurikahveilla


Kohti yhdenvertaisempaa musiikkialaa: artistituotannon rooli muutoksessa
(27.10.2021)

Vieraina Flow Festivalin Head Of Artist Relations, tapahtuma-alan edunvalvonnassa monessa mukana oleva Maiju Talvisto (FM, MuM). Mukana keskustelemassa on myös Fullsteam Management Oy:n toimitusjohtaja, manageri ja TAKUn hallituksessakin mukana oleva Virpi Immonen.


Teemana suomalaisen työelämän kansainvälisyyden edistäminen
(17.4.2021) sekä kansainvälisten osaajien työmarkkina-aseman parantaminen.

Vieraina Claire Delhom (kulttuurituotannon ja -hallinnon asiantuntija) ja Laura Lindeman (johtava asiantuntija, työ- ja elinkeinoministeriö), haastattelijana TAKUn toiminnanjohtaja Nea Leo.


Teemana työnantajan vastuullisuus
(17.3.2021)

Näkökulmiaan työnantajan vastuullisuudesta kulttuuriorganisaatiossa avasi Niina Hattunen (Ilosaarirock/ Joensuun Popmuusikot ry), jota haastatteli Henna Salo (Espoon Sellosalin tuotantopäällikkö, TAKUn hallituksen jäsen). Vuoden 2020 taide- ja kulttuurialan työnantaja -palkinnon saaneen Ilosaarirockin toiminnanjohtaja Niina Hattunen kertoi mm. festivaaliorganisaation muutosprosessista kohti tavoitteeksi asetettua vastuullisuutta sekä muutoksen myötä saavutetuista eduista.


Kuntavaalien kulttuuriteemat esillä 17.2.

Miten kulttuuriala rakentaa positiivista tulevaisuutta mm. kulttuurihyvinvoinnin sekä kunnalle elinvoimaa tuovan vaikutuksen ansiosta? Miksi kulttuuripalveluihin sekä -asiantuntijuuteen panostaminen kannattaa?  Rosa Meriläistä (Kulta ry) haastatteli TAKUn hallituksen pj. Juha Isotalo.

Mistä sinä haluaisit keskustella seuraavaksi? Ehdota meille aihetta tai inspiroivaa puhujaa sähköpostitse taku@taku.fi.